TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Hamile bayanlara diş beyazlatma önerilmez

Denta Vita Diş Hekimlerinden Dt. Berk Göl, hamile bayanlara diş beyazlatmayı önermediklerini belirtti.
Hamile bayanlara diş beyazlatma önerilmez
İHA - Diş tedavilerinde lazerin getirdiği çok avantaj olduğunu kaydeden Dt. Berk Göl, “Lazer ile cerrahi müdahaleler kanamasız yapılabilir. Küçük müdahalelerde anestezi gerekmez. Hem operasyon sırasında hem de iyileşme döneminde zamandan tasarruf sağlar” dedi.

Diş beyazlatmada lazerin görevi hakkında bilgi veren Denta Vita Diş Hekimlerinden Dt. Berk Göl, şöyle konuştu:
“Klasik yöntemlerle kıyaslandığında lazer, hem seans süresini kısaltmakta hem de beyazlatmanın kalıcılığını arttırır. Hamileler ve emziren anneler için ağız ve diş sağlığında lazer güvenli midir? Lazer uygulamaları tedavi ve iyileşme süreçlerini kısaltarak kullanılan anestezi miktarını azaltır ve enfeksiyon riski olmaz. Dolayısıyla diğer yöntemlere göre avantaj sağlar. Ancak lazerli bile olsa bu dönemde diş beyazlatma önerilmez.

Diş etlerinde ki pigmentasyonlar (mor lekeler) lazer ile giderilebilir mi? Diş etlerinde pigment artmasına bağlı olarak oluşan hiperpigmentasyonlar klasik yöntemlerde anestezi altında bistüri ile peeling yapılarak 3-4 seansta tedavi edilebilir. Lazer ile yapılan pigmentasyon tedavilerinde anesteziye ya gerek kalmaz ya da çok az kullanılır. Tedavi sonrası ağrı hissedilmez. Gülüş tasarımında (pembe estetik) lazerden nasıl faydalanılır? Lazer ile çok daha az anestezi kullanarak diş etinin kesilmesinin veya şekillendirilmesinin ardından kanama olmaz.

Doku iyileşmesi daha hızlıdır. Gerekiyorsa diğer işlemlere beklemeye gerek kalmadan geçilebilir. Bu özellikleriyle gülüş estetiğinin sağlanmasında klasik yöntemlerden daha avantajlıdır. Kanal tedavisinde lazer kullanılır mı? Özellikle kronik apseli ve inatçı enfeksiyonlu diş etlerinin tedavisinde, kök dezenfeksiyonunu sağlamak için lazer kullanılır. Böylece uzun süre antibiyotik kullanımına gerek kalmaz. Aft ve uçuklar lazer ile tedavi edilebilir mi? Lazer ile aft ve uçukların üstüne ışın verilmesinin ardından, normal seyrinde 7 gün süren iyileşme süreci kısalır ve aynı bölgede tekrar çıkmaz."
Yorum Yazın