TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Kadın Müzesi’nde ödüllü sergi

Konak Belediyesi ile Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi ortaklığında düzenlenen ‘Yurdum Kadını’ konulu ulusal fotoğraf yarışması ödül töreni Kadın Müzesi’nde gerçekleşti.
Kadın Müzesi’nde ödüllü sergi
İHA - Kadınlar Günü Konak’ta ‘Yurdum Kadını’ konulu ulusal fotoğraf yarışmasıyla taçlandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından fotoğraf sanatçılarının katıldığı yarışmada ödüller sahiplerini buldu. Konak Belediyesi Kadın Müzesi’nde gerçekleşen ödül törenine İzmir kadın dernekleri yoğun ilgi gösterdi.

"KADINLAR HER ZAMAN DİMDİK AYAKTA"
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tüm kadınların gününü kutladı ve kadınların gücünün toplum dinamiğine yansıdığı ölçüde geleceğe umutla bakılacağının altını çizdi. Başkan Tartan, 17 kadın danışma merkezi açtıklarını ifade ettiği konuşmasında artık kadın değil erkek danışma ve eğitim merkezine ihtiyaç olduğunu söyleyerek taciz, tecavüz, şiddet ve mobbing gibi kadınların maruz kaldığı insanlık dışı olayların yaşanmaması gerektiğini dile getirdi. Başkan Tartan, Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği değeri hatırlatarak şöyle konuştu:
“Kadınların gücü toplumun dinamiğine yansıdığı sürece geleceğe umutla bakıyoruz. Çok uzaklara gitmeye gerek yok, Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyetin ilk yıllarındaki değerlendirmelere bakarsak her şeyi insana ve kadına değer verir ölçüde yapmak gerektiği gerçeği ortaya çıkıyor. Ben kendimi şanslı hissediyorum çünkü beş yılı tamamlamak üzere olduğumuz belediye başkanlığı döneminde kadınlarımızla, kadın derneklerimizle çok güzel bir bağ oluşturduk. Her zaman kadına pozitif ayrımcılık uyguladık. Büyük aymazlıkların, büyük tutarsızlıkların, büyük saçmalıkların yaşandığı Türkiye’de herkes zigzaglar çizerken dimdik ayakta durmayı başaranlar yine kadınlarımızdır. Ben önceki beş yıllık dönemde olduğu gibi yeni dönemde de sizin sevginiz ve desteğinizle yeni beş yıllık dönemde de yine yanınızda yer alacağım.”

"ŞİDDETİ DEĞİL KADINI ÖNE ÇIKARDIK"
Türk Anneler Derneği İzmir Şube Başkanı Ayşegül Maral da kadınlara her zaman destek olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederek “Biz bu yarışmayı düzenlerken artık çocuk gelinler, şiddet yerine ve kadının emeğini, kadınların yaşamından güzel anları görelim istedik. Yarışmaya çok güzel çalışmalar katıldı, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Yarışmanın seçici kurulu adına konuşan Ressam Saba Uğurtan ise duygularını “ Ben bugün burada kendimi ışığın içinde hissediyorum. Çünkü her zor zamanımızda yanımızda Hakan Tartan vardı. Her zaman bize ışık oldu. İzmir, sanat olduğu müddetçe ayakta kalacak” sözleriyle ifade etti.

40 ESER SERGİLENDİ
Türkiye’nin dört bir yanından 283 fotoğraf sanatçısının 1153 fotoğrafla katıldığı ‘Yurdum Kadını’ fotoğraf yarışmasında, Adana’dan katılan Sezgin Güvel birinci olurken, 40 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü. Yurdun her noktasından kadınların yaşamından karelerin ser aldığı sergi 31 Mart tarihine kadar Konak Belediyesi Kadın Müzesi’nde açık kalacak.
Yorum Yazın