TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Karşıyaka Belediye Başkanının tezi kitap oluyor

Eğitim hayatını akademik boyutta sürdüren ve vergi hukuku alanında yüksek lisans yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bitirme tezi kitaba dönüşüyor.
Karşıyaka Belediye Başkanının tezi kitap oluyor
İHA - Geçtiğimiz yıl İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde yüksek lisansa başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 2016 Şubat ayı itibariyle eğitim programını tamamlıyor.

Vergi Hukuku ve Uygulamaları Bölümü’nde akademik çalışmalar yürüten Akpınar, bitirme tezini ise kitap haline getirecek. ‘Sosyal Belediyeciliğin Finansmanında Katılımcı Belediyecilik’ başlığı altında hazırlanacak olan kitap, yerel yönetimlerin sosyal, sanatsal ve fiziki yatırımları ile bunların finans yönetimini konu alacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen Karşıyaka’nın Filizleri Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz projesi, oda orkestrası ve halk toplantıları da kitabın alt konu başlıklarını oluşturacak. Kitap Şubat ayında ise tamamlanmış olacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, geçen yıl yüksek lisansa başladığını ifade ederek, "Geçen yıl yüksek lisansa başladım. Vergi hukuku konusunda edineceğim bilgi ve tecrübenin, halkın vergisini harcarken bana artı değer katacağını düşünüyorum.

Bu sınıfta, vergiyi veren de, toplayan da ve harcayan da var. Güzel bir ekip olduk. Bu birikimi kitap haline dönüştüreceğim. Belediyeciliğin siyasi ve sosyal yönüne katkı sağlayacak bir kitap olacak. Topluma hizmet etme sorumluluğum var. Bunu öğrenerek, kendimi geliştirerek yapmayı önemsiyorum" dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı İbrahim Attila Acar da, "Kariyer basamaklarını belli bir noktaya getiren ve toplum nezdinde yöneten pozisyonunda olanların, hizmetteki niteliği artırmak için kendilerini geliştirmeleri ve eğitime yönelmeleri çok önemli. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bu konuda öncü ve örnek olması bizler için de değerli. Onun sayesinde teori ile pratiği bir sınıfta buluşturduk. Belediyecilik hizmetlerinin akademik yönden beslenmesi adına Başkan Akpınar’ın yaptığı önemli bir adım, kutluyoruz" diye konuştu.
Yorum Yazın