TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Kinay'dan Halkbank'a tarih teşekkürü

Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci ve Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile bir araya gelen TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Zafer Meydanı'nda bulunan tarihi konağın banka şubesi olarak açılmasından dolayı kendilerine teşekkür etti.
Kinay'dan Halkbank'a tarih teşekkürü
KÜTAHYA / İHA - Kinay, Halkbank Kütahya Zafer Meydanı Şubesi binası olan tarihi konağın maketini Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci ve Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’na hediye etti.

Kinay, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi, Halkbank Kütahya Zafer Meydanı'nda bulunan Pembe Köşk adıyla bilinen tarihi konağı restore ettirip banka şubesi olarak hizmete açmıştır. Halkbank Kütahya’daki tarihi mirasa olan ilgisini göstermiş ve bu yaklaşımlarıyla bizleri fazlasıyla mutlu etmişlerdir. Bizde bu vesileyle kendilerine tarihi bir yapı olan şubelerinin maketini hediye ederek tüm Kütahyalılar adına teşekkür ettik.Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde Beylerbeyi Derneği olarak yapmayı planladığımız Konaklar Şehri Kütahya Çalıştayı için de Halkbank Yönetim Kurulunun desteklerini istedik.Planladığımız 'Konaklar Şehri Kütahya' çalıştayının amacı, tescilli kültür varlıkları ve sivil mimari yapıların restore edilerek ve yeniden yaşanılabilir hale getirilebilmesi için, konak sahiplerini teşvik etmektir. Yapılacak çalıştay da konakların mesken ya da ticari turistik amaçlı kullanımını özendirmek için ilgili bakanlıkların, yerel yönetimlerin, akademik kuruluşların katkıları alınacaktır. Bu sağlandığında, konak sahipleri tarafından 365 sivil mimari yapı ile tarihi dokunun mahalle düzeyinde bütüncül biçimde restore edilerek turizm amaçlı büyük bir potansiyelin varlığı ortaya çıkarılacaktır.Beylerbeyi Tarihi Araştırmaları Çevre ve Eğitim Derneği tarafından organize edilmekte olan çalıştay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediye Başkanlığı, TOKİ, TRT, DPÜ, İTÜ, ÇEKÜL Vakfı, KUDEP, Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu ve Kütahya Mimarlar Odası gibi kurum ve kuruluşların katılımlarıyla ve Halkbank’ın katkılarıyla gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın