TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

'Limitsiz' dostluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden İsveç’in yeni Büyükelçisi Wahlund, 'İstanbul Başkonsolosumuz ve İzmir Fahri Konsolosumuz ile yeni bir takımız ve uzun bir süre burada kalacağız. Türkiye’yle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bunun için tek limit biziz, başka bir limit yok' dedi.
'Limitsiz' dostluk
İHA - Emekliye ayrılan İsveç İzmir Fahri Konsolosu Haluk Özsaruhan onuruna düzenlenen resepsiyona katılmak üzere kente gelen İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund ile İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı ziyaret etti.

Ziyarette, geçtiğimiz eylül ayında göreve başlayan ve İzmir’e ilk kez gelen Wahlund’a emekli Fahri Konsolos Haluk Özsaruhan ile İzmir’in yeni İsveç Fahri Konsolosu Yiğit Tatiş de eşlik etti.

İsveç ile Türkiye arasında çok eskiye dayanan bir dostluk olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Şu anda da İsveç ile yakınlığımız, bir çok Türk asıllı vatandaşımızın İsveç’te yaşaması ile artıyor. Böylece onlar da yıllar öncesine göre bugün bizi daha iyi tanıyorlar. Çünkü kültürlerimiz yaklaştı. Orada 100 binin üzerinde Türk asıllı vatandaşımız yaşıyor. Ve bu sayede bu kültür alışverişi daha da hızlandı. Bu ilişkilerin daha da artacağına inanıyorum” dedi.

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund ise İzmir’i çok sevdiğini ve sıkça ziyaret etmek istediğini söyledi. İstanbul Başkonsolosu ile birlikte yeni bir takım olduklarını dile getiren Lars Wahlund, “Bizim amacımız, özellikle Türkiye ve Avrupa’da çok büyük bir öneme sahip olmak, sadece İstanbul ve Ankara ile sınırlı kalmamak. İsveç ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Özellikle emekliye ayrılan Sayın Fahri Konsolosumuza çok teşekkür etmek istiyorum. İlişkilerin geliştirilmesi açısından 26 yıldan beri çok büyük bir özveri ile çalıştı. Şimdi yerini, genç ve çalışkan yeni fahri konsolosumuza bırakıyor. Çok büyük umutlarımız var. Eminiz ki, Türkiye ve İsveç ilişkilerini daha da geliştirecek, daha da güçlendirecek. Bu işbirliğini geliştirmekte hiçbir limit yok. Sadece limit bizleriz, onun dışında hiçbir limit yok” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın