• Yerel

Mera ıslah projelerine ağırlık veriliyor

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelindeki mera ıslah çalışmalarını sürdürüyor.
Mera ıslah projelerine ağırlık veriliyor
İHA - 430 bin hektar mera alanının bulunduğu Erzincan’da mera ıslah çalışmalarına ağırlık veriliyor.

Meradaki toprağa zararlı ve bitki gelişimini olumsuz yönde etkileyen taban suyu seviyesini bitki kök bölgesinin altında kontrolde tutulması amacı ile Karatuş Köyündeki mera ıslah çalışmaları kapsamında 2.500 metre boyundaki drenaj boruların döşendiği çalışma sahasını inceleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, çalışmaları yerinde inceledi.

Erzincan’da yürütülen mera ıslah çalışmaları hakkında bilgiler veren Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, mera ıslah çalışmalarının hayvancılığın gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

İl Müdürü Yılmaz "İlimiz genelinde 2000-2015 yılları arasında 416 köyde 110 bin hektar alanda tespit, 232 bin hektar alanda tespit ve tahdit, 48 bin hektar alanda tespit, tahdit ve tahsis çalışmaları tamamlanmıştır.

Mera ıslah kapsamında ise 12 köyde 180 bin dekar alanda mera ıslahı çalışması gerçekleştirilmiştir. 2015 yılı için 3 köyde 47.500 da alanda ıslah çalışmaları sürdürülmektedir. Karatuş Köyündeki mera alanlarını kaplayan, hayvanların otlamasını engelleyen çalı ve dikenli bitkilerin temizlenmesi işlemleri yapılarak birim alandaki ot verimini arttırılarak kaliteli kam yem oluşumu sağlanmıştır" dedi.

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz yaptığı açıklamada, “Mera alanlarımızın daha verimli hale getirilerek üreticilerimizin daha karlı bir hayvancılık yapabilmelerini sağlamak gerekir.

Hayvancılığımızın en önemli sorunu kaliteli kaba yem açığıdır. Kaliteli kaba yemin en ucuz olarak temin edildiği yerler çayır, mera, yayla ve kışlaklardır.” Dedi. Yılmaz ayrıca mera, yaylak ve kışlakların bakım ve ıslahlarının yapılarak verimliliklerinin artırılması, Korunması ve yem bitkileri ekilişlerinin artırılarak kaliteli kaba yem açığının giderilmesi gerektiği, Uygulanan mera ıslah projeleri ile mevcut meralarımızın otlatma kapasitelerinin artırılacağı bu Projenin çok isabetli ve başarılı olduğunu, çiftçilerin projeye sahip çıkmasını ve hayvancılığa daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yorum Yazın