• Yerel

Öğrencilere yardım eden Vali Kahraman'ın iyiliği karşılıksız kalmadı

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Erzincan Üniversitesi’nde öğrenim gören iki öğrencinin ev eşyalarını temin ettirdikten sonra öğrencilerin evlerine sürpriz ziyarette bulundu. Bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, Vali Kahraman’ın bu iyiliği karşısında, okuldan sonra işe başladıklarında birer öğrenciye burs verme kararı aldıklarını söylediler
Öğrencilere yardım eden Vali Kahraman'ın iyiliği karşılıksız kalmadı
İHA - Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, daha önce ziyaret ettiği Erzincan Üniversitesinde karşılaştığı iki öğrenci ile sohbet ederek durumları hakkında bilgi almıştı.

İkamet sıkıntılarının olduğunu söyleyen öğrencilerin durumlarının araştırılması talimatını veren Vali Kahraman, üniversiteli gençlere umut oldu.
DGS’den Erzincan Üniversitesi’ne gelen Hasan Turan ve Emre Oğlakçı, ikamet sıkıntılarını Ulalar Beldesi’nde uygun fiyata buldukları kiralık ev ile giderdiler. Vali Kahraman öğrencilere sürpriz yaparak ev eşyalarının tamamını temin ettirdi.

İlk sohbetlerinin ardından umudu kestikleri sırada Vali Kahraman’ın desteklerini yanında gören öğrenciler bir kez daha mutlu oldular. Kısa sürede buzdolabından oturma guruplarına kadar tüm eksiklikleri giderilen öğrenci evine ziyarette bulunan Vali Kahraman ve Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, üniversiteli öğrencileri bir kez daha şaşırttı.

Vali Süleyman Kahraman ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve beriberindekiler Üniversiteli öğrenciler Hasan Turan ve Emre Oğlakçı’nın Ulalar Beldesi’ndeki evlerine yaptıkları ziyarette ilginç sohbetler yaşandı. Yine Erzincan Valiliğinin temin ettiği Soba ve odun kömür ile ısındıklarını söyleyen öğrenciler, yanan sobanın üzerinde kestane pişirerek çay demleyip Vali Kahraman’a ve davetlilere ikramlarda bulundular.
Öğrencilerin bu sırada Vali Kahraman’ın bu iyiliği karşısında yaptıkları konuşmaları Vali Süleyman Kahraman’ı ve Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu duygulandırdı.

Erzincan Üniversitesi Makine Mühendisliği’ni okuyan 24 yaşındaki Hasan Turan, yapılan bu iyiliklerin asla unutulmayacağını söyleyerek; “Ben aslen Çorumluyum. Bundan yaklaşık 10-15 sene öncesine kadar Çorumda çiftçilik yapıyordum. Ben Terzibaba Yurdunun önünde Sayın Valimizi ve Rektörümüzü gördüm kendileri geldi yanıma “bir sorununuz var mı” ? diye sordular. Ben şaşırdım ilk defa böyle bir şey başıma geliyor. Bende durumu anlattım. DGS ile geldiğimiz için yurt bizim için sorun olmuştu.

Bütün kayıtlar bitmişti. Çok sağ olsun Vali Bey bu kadarını beklemiyordum. Evde sadece iki tane kampet vardı. Onda yatıyorduk. Şimdi çekyatlarımız, buzdolabı, sobamız, odun ve kömürümüz geldi. Kestanemiz de var. Sobamızın üzerinde çayımız da hazır. Biz daha ne isteyelim Allah kendilerinden razı olsun.” diyerek sözlerine devam eden Üniversiteli Hasan Turan, “Ben durumumuzu anlattıktan sonra ilgilenmeyeceklerini sandım. Ancak şimdi Valimiz ve Rektörümüz evimize kadar geldiler bu bizim için mutluluk verici bir durum. Ancak ben şuanda bir karar aldım. Okuldan sonra eğer iş bulabilirsem bir öğrenciye yardım etme, burs verme kararı aldım” dedi. Bunun üzerine Valimiz ve Rektör İlyas Çapoğlu Öğrenciyi tebrik ettiler.

Daha sonra duygularını dile getiren Erzincan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ni okuyan 24 yaşındaki Emre Oğlakçı, “Ben Tokat Reşadiye’den geldim. Öncü Üniversitesi mezunuyum. İnşaat teknikerliğinden. 2015 DGS ile Erzincan Üniversitesine geçiş yaptım. İlk geldiğimde Hasan arkadaşımızla tanıştım. Dediği gibi yurt sorunu vardı. Birlikte bir ev kiralayalım dedik. Ev araştırdık bir hayli dolaştık. Sonrasında Ulalar Beldesi’nde burayı bulduk.

İlk hali çok oturulabilir değildi. Yavaş yavaş hasta olmaya başlıyorduk. Sağ olun, teşekkür ederim sobamız geldi, koltuklarımız, halımız. Yani ev, ev haline geldi. Allah Devletimizden Valimizden, Rektörümüzden vesile olanlardan razı olsun. Hasan arkadaşımın dediği gibi bende okul sonrası işimi elime aldığımda bizim durumumuzda olan bir öğrenciye elimden gelen yardımı yapacağım. Biz çektik onlar çekmesin” dedi

Sohbetlerin devam ettiği sırada konuşan Vali Süleyman Kahraman, Valilik olarak her zaman vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak; “Malumunuz biz öğrenci arkadaşları ziyarete geldik. Arkadaşlarımızın imkânlarının yetersiz olduğunu ifade edildi. Tabi bizde öğrencilik zamanımızda benzer şartları yaşadığımız için biz öğrenci arkadaşlarımızı çok iyi anlıyoruz.

İnanıyorum ki bu öğrenci arkadaşlar burada iyi şartlarda ders çalışacaklar. İnşallah iş sahibi oldukları zaman öğrencilere burs verecekler. Biz sadece bize düşen görev ne ise onu yapmaya çalıştık. Rektör hocam ile anlaştık. Aklımıza böyle bir şey geldi. Arkadaşlarımızda böyle bir şeyin olacağını tahmin etmiyorlardı. Valiliğimizin, Üniversitemizin yardımıyla bu noktaya geldik. Ben bundan dolayı çok mutluyum. Amacımız herkese yardımcı olmak. Özellikle de tabi eğitim öğretim hayatında bulunan bu arkadaşlarımıza elimizden gelen yardımı yapmak. Ülkemize üretken bir fert olarak yetişmelerini sağlamak” dedi.
Yorum Yazın