TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Sağlık Yüksekokulu öğrencileri çevre projelerini gezdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü birinci sınıf öğrencilerinden oluşan 80 kişilik grup, Bolu Belediyesi’nin hayata geçirdiği çevre projelerini gezerek bilgiler aldılar.
Sağlık Yüksekokulu öğrencileri çevre projelerini gezdi
İHA - Öğrenciler, beraberindeki öğretmenleriyle Atık Su, Temiz Su Arıtma Tesisleri, Geri Dönüşüm, Çöpten Elektrik Üretim Tesisi ve son olarak da Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni gezerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile bir araya gelen öğrenciler, soru cevap yaptı. Öğrencilere Bolu’yu tanıtan Alaaddin Yılmaz, “Dört mevsimin doyasıya yaşanabildiği en güzel kent Bolu’dur. Yüzde 65’i ormanlarla kaplı, 140’a yakın gölü olan tabiat harikası çok özel bir yerdir. Biz de Bolu Belediyesi olarak böylesine güzel bir coğrafyaya sahip olan Bolu’nun şehir merkezini doğasıyla uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Eğer kafamızdaki şekli tamamlayabilirsek, yaşanabilir kentler arasında ilk on içinde olan Bolu’yu dünyada ilk on arasına sokmak istiyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz, bilgilendirmenin ardından öğrencilerden gelen soru ve önerileri de yanıtlayarak kafalardaki soru işaretlerini kaldırdı.
Yorum Yazın