TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Şehit düştüğü günü unutmadılar

Eskişehir Seyitgazi ilçesinde bulunan Şehit Kamil Ünügör Orta Okulu'ndan bir grup öğretmen ve öğrenci, Ayvalı köyüne giderek, okullarına ismi verilen şehidin önce kabrini, daha sonra da anne ve babasını ziyaret ederek ellerini öptüler.
Şehit düştüğü günü unutmadılar
ESKİŞEHİR / İHA - Şehit Kamil Ünügör Orta Okulu öğretmen ve öğrencileri duygulandıran bir ziyaret gerçekleştirdiler.

14 Nisan 2001 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesi Yazıkonak bölgesinde teröristlerin hain pususunda hayatını kaybeden Jandarma Komando Onbaşı Kamil Ünügör, şehit düşüşünün 13'ncü yılında, ismini vermiş olduğu okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından unutulmadı. Ayvalı köyüne giden ve aralarında Okulu Müdürü Cihan Ötün ve yardımcısı Şener Mutlu'un da bulunduğu bir gurup öğretmen ve öğrenciler, baba Mustafa Ünügör tarafından şehidin mezarı başında karşılandı.

Mezar başında önce Seyitgazi Yeni Cami İmamı Şükrü Kara tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, ardından aynı caminin müezzini Halil Şahan tarafından öğrencilere şehitlik mertebesi anlatıldı. Ardından öğrenciler Şehit babası Mustafa Ünügör'ün elini öptü. Bu esnada duygulu anlar yaşandı. Ardından öğretmen ve öğrenciler şehit ailesinin evi ziyaret edildi. Baba Halil ve anne Hacer Ünügör, şehit oğullarını anlatıp oluşturdukları köşeyi ziyaretçilere gösterdiler.

Şehidin son yazdığı mektubu gösteren anne Hacer Ünügör, gözyaşları döküp oğluna kına yakıp askere nasıl gönderdiğini, nasıl ölüm haberini aldığını anlattı. Şehidin anne ve babasının ellerini öpen, çocuklarının hiçbir zaman unutulmayacağını belirten okul yöneticileri ve öğretmenler, her zaman yanlarında olduklarını anlattılar.
Yorum Yazın