TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

STSO'dan KOBİ destek programı tanıtımı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası STSO, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliği ile küçük ve orta ölçekli işletmelere proje destekleri anlatıldı.
STSO'dan KOBİ destek programı tanıtımı
İHA - STSO konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç, daha önceki yıllarda KOSGEB olarak yalnızca imalat sektörüne destek verdiklerini, ancak yapılan mevzuat değişikliği ile artık hizmet sektörü ve diğer sektörlere de destek vermeye başladıklarını aktardı.

Erkılıç, “Birbirinden farklı desteklerimiz var. Örneğin fuara katılıp ürününü tanıtan firmaların masraflarının yüzde 60’nı biz karşılıyoruz. Üniversite mezunu kişi çalıştıranlara ödedikleri aylığın yüzde 60’ını yine biz veriyoruz. Kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen firmaları yüzde 60 oranında destekliyoruz.
Firmalarımızın piyasada kalabilmeleri için yeni şeylerle piyasaya çıkmaları gerekiyor. Kurum olarak finans sıkıntımız yok. Projelerin uygun olması halinde bütün firmaları destekliyoruz” dedi.

Toplantıda, daha sonra KOSGEB Uzmanı Utku Arslan tarafından kurumun verdiği “KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” için her türlü reklam, tanıtım, personel, eğitim, danışmanlık, yazılım, makine, teçhizat, fuar, sosyal medya, AR-GE, teknoloji gibi hizmet alımlarını içeren projelere verilen destekler hakkında bilgi verdi.

Tüccar ve sanayici, esnaf, banka müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantı ile ilgili olarak açıklama yapan STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu ise, “Bu tür etkinlikler düzenleyerek, KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmelerine büyük önem veriyoruz. İşletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarını, kurumsallaşma, markalaşma ve AR-GE faaliyetleri için tüccar ve sanayicimizi bilgilendirmeye ve bu tür desteklerden daha fazla yararlanmalarını sağlamaya çalıyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın