TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Uğur Mumcu’nun unutulmaz eseri, Aliağa’da sahneleniyor

Aliağa’yı 'Kültür ve sanatla yaşayan bir kent' vizyonuyla kültürel ve sanatsal etkinliklerini sürdüren Aliağa Belediyesi, tiyatroseverleri Uğur Mumcu’nun eserinden uyarlanan 'Söz Meclisten İçeri' adlı oyunla buluşturacak.
Uğur Mumcu’nun unutulmaz eseri, Aliağa’da sahneleniyor
Aliağa Belediyesi’nin Kasım ayı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan oyun ücretsiz olarak 22 Kasım akşamı Aliağalılarla buluşacak.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 22 Kasım Cuma saat 20.00’de Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenecek olan oyuna tüm Aliağa halkını davet etti.

BÜYÜKLERE “SÖZ MECLİSTEN İÇERİ”
Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan “Söz Meclisten içeri” adlı oyunda Tuncer Yığcı, Selim Kalıç, Hamit Demir, İhsan Ustaoğlu, Elif Canbolat, Kamil Ersergin, Adnan Çelik, Sinan Akdoğan, Koray Ergün ve Bilal Gürdere gibi usta oyuncular yer alacak. Murat Atak'ın yönettiği oyuna Aliağalıların büyük ilgi göstermesi bekleniyor

KÜÇÜKLERE “NASRETTİN HOCA İLE KARAKAÇAN”
Aliağa Belediyesi kültürel etkinliklerinde çocukları da unutmadı. 22 Kasım Cuma günü saat 11.00 ve 13.00’de iki farklı seansta “Nasrettin Hoca ile Karakaçan” oyunu çocuklara özel sahnelenecek. Okullarla işbirliği yapan belediye, oyunu çocuklara ücretsiz sunacak.

BAŞKAN OĞUZ’DAN DAVET VAR
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Kültür sanatla yaşayan bir kent” hedefiyle sosyal kültürel etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “Geçmişte tiyatro yapmış bir kişi olarak, bir toplum için sanatın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Konservatuarımızda süren kültürel ve sanatsal desteklerimiz yanında Türkiye’nin tanınmış tiyatro gruplarını da halkımızla buluşturuyoruz. Cuma akşamı sahneleyeceğimiz oyuna tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.
Yorum Yazın