TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Ünlü Cadde eski ihtişamına kavuşuyor

Osmangazi Belediyesi, Ünlü Cadde’yi eski ihtişamlı günlerine kavuşturuyor.
 Ünlü Cadde eski ihtişamına kavuşuyor
İHA - Geliştirdiği projelerle bir yandan tarihi mirası ayağa kaldırırken, bir yandan da tarihi dokuyu modern mimari ile buluşturmaya devam eden Osmangazi Belediyesi, Ünlü Cadde’nin çehresini değiştirecek çalışmanın startını verdi.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi olarak tarihi mirasa sahip çıkma noktasında ciddi hizmetler yaptıklarını söyledi. Bu dönemde Osmangazi’de 145 tarihi eserle ilgili çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Tarihi mirasın ayağa kaldırılıp yaşatılması konusunda Türkiye’ye örnek olmuş bir belediyeyiz. Bursa’da tarih bir bir ayağa kalkıyor. Sümbüllü Bahçe Konağı, Sur Üstü Konağı, Karabalçık Hamamı, Bakırcılar Ertaş, Yorgancılar, Nilüfer Köylü Pazarı tarihi mirasımızı gün yüzene çıkarttığımız eserlerimizden bazıları. Ulucami Caddesi, Vaiziye Medresesi’nde restorasyon ve cephe yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar, aynı zamanda çarşı ve hanlar bölgesinde birbirini tamamlayan tarihi eser restorasyon çalışmaları. Aynı zamanda esnafa destek anlamına geliyor. Yeni, nesil AVM’lerle rekabet edecekleri, tarihi doku içerisinde geleneksel alışveriş kültürümüzün yaşatıldığı bir alışveriş anlayışını, yeniden canlandırmış oluyoruz” dedi.

Bakırcılar Ertaş ve Kayhan’dan sonra Ünlü Cadde’ye gelerek, tarihi çarşıların yenilenmesinde yeni bir adım daha atmış olduklarını ifade eden Başkan Dündar, “Adı gibi Bursa’nın ünlü caddesinden trafiğin kalkmasıyla, burası biraz hareketsiz ve eski kalmış. Esnafa arkadaşlardan gelen talep doğrultusunda 2 yıl önce çalışmaları başlattık. Bugün burada kamulaştırması tamamlanan 3 işyerinin yıkımını ve harç koyma töreni yapacağız. Ünlü Cadde’nin eskiden olduğu gibi adına yakışır şekilde ünlü hale gelmesini arzu ediyoruz. 1 yılda bitirmeyi hedeflediğimiz çalışma sonunda Ünlü Cadde, aslına uygun, adına yakışır ve esnafımızın yüzünün güldüğü bir yer olacak. Burada yapılacak çalışma ile birlikte esnafımız, Uzun Çarşı, Kapalı Çarşı ve hanlar bölgesi ile birleşerek yeniden eski hareketli günlerine kavuşmuş olacak” dedi.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, yıllar önce trafiğe kapatılan ve o günlerde tartışma konusu olan Ünlü Cadde’nin, yeniden o ihtişamlı günlerine döneceğini söyledi. Altepe, “Yapılacak cephe sağlıklaştırma çalışmaları ile Ünlü Cadde, esnafımızın yüzünü güldüğü, Bursa’mıza yakışır bir yer haline gelecek. Çarşı ve hanlar bölgesinin yenilenmesi için birçok çalışma yürütüyoruz. Ünlü Cadde de Bursa için hedef projelerden birisiydi. Bu çalışmalarla birlikte tarihi hanlar bölgesi, UNESCO’nun dünya mirası listesindeki yerini almış olacak. Ünlü Cadde çalışması bu sürece katkı koyacak çok önemli bir proje, şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkan Vekili Cemalettin Torun, Ünlü Cadde esnafı ilk harcını birlikte koydu.
Yorum Yazın