TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Usulsüz avlanan 4 avcıya ceza kesildi

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Yağızoymak köyü mevkinde 11 adet kınalı kekliği usulsüz avladıkları için 4 avcıya 5 bin 440 TL idari para cezası kesildi, ayrıca avcılara 3 bin 850 TL ise tazminat talep edildi.
Usulsüz avlanan 4 avcıya ceza kesildi
İHA - Avcıların avladıkları 11 kınalı kekliklere el koyan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, veteriner raporu ile insan gıdası olarak tüketilmesi uygun olmadığından dolayı keklikleri imha etti. Şırnak İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Orhan Kalay, “İlimiz Güçlükonak ilçesi Yağızoymak köyü sınırları içinde il şube müdürlüğümüz ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda, merkez av komisyonunca avlanmanın yasaklandığı sahada, avcılık belgesi olmadan, avlanma sürelerine ve avlanma miktarlarına uymayarak avlandıkları tespit edilen 4 şahıs otomatik av tüfekleriyle ve ölü vaziyetteki 11 adet kınalı keklik ile birlikte yakalanmış olup 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten haklarında idari işlem yapılmıştır. El konulan 11 adet kınalı keklik, veteriner raporu ile insan gıdası olarak tüketilmesi uygun olmadığından imha edilmiştir. Şahıslar hakkında toplam 5 bin 440 TL idari para cezası uygulanmış olup, vurdukları kınalı keklikler için de 3 bin 850 TL tazminat talep edilmiştir” dedi.

İl merkezi ve ilçelerde avcı eğitim kurslarının düzenlendiğini de belirten Kalay, avcı eğitim kurslarına katılıp avcılık belgesi almayan vatandaşlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirtti. Kalay, "Kaçak ve usulsüz avlanan şahıslara yönelik olarak denetim faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. İlimiz genelinde bulunan yaban hayvanları, bunların yaşam alanları ve doğanın korunmasına gereken özenin gösterilmesi, avcılığın belli etik kurallar içinde yapılması, doğal yaşam alanlarında bulunan yaban hayvanlarımızın ve doğal zenginliklerimizin korunması, yasa dışı avlanmanın önüne geçebilmek amacıyla, başta avcılar olmak üzere bütün vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın