TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Uzaytem’den Murzioğlu’na ziyaret

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknelojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) heyeti, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti.
Uzaytem’den Murzioğlu’na ziyaret
İHA - OMÜ Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinden UZAYTEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. A. Güralp Ural, Uçak Mühendisi Öğretim Görevlisi M. Cevat Sunol, Uçak Mühendisi Öğretim Görevlisi Kıvılcım Ozaner ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Sekreteri Rasim Aydından oluşan heyet, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti.

Heyet, merkezin çalışmaları, merkez bünyesinde kurulan Kompozit Sistemler Tasarım ve Retim Tesisi ve geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı hakkında Murzioğlu’na bilgi verdi. UZAYTEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. A. Güralp Ural, merkezin önümüzdeki dönem projelerinden ve bu projeler çerçevesinde kurulabilecek üniversite sanayi İşbirlikleri konusunda Murzioğlu’yla karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Üniversite-sanayi işbirliğini önemsediklerini ve göreve geldikleri günden beri bu konuda önemli adımlar attıklarını ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Teknolojiyle, bilimin buluşması çok önemli. Ülkemizin siz ve sizin gibi bilim adamlarına ihtiyacı var. Çok güzel projelere imza atıyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonraki çalışmalarınızda bizlerin üzerine düşen görev varsa, yardıma hazırız” dedi. Murzioğlu ayrıca, en kısa zamanda merkezi ziyaret edeceği sözünü de verdi.
Yorum Yazın