TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Van’da 'İstiklal Marşı’nın kabulü ve Çanakkale ruhu' konulu konferans

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, herkesin fikir ayrılıkları olabileceğini belirterek, 'Tarihte de ülkemiz bu güzel mozaiğiyle huzurlu yaşamını her zaman devam ettirmeyi başarmış, inşallah kıyamete kadar da devam ettireceğiz' dedi.
Van’da 'İstiklal Marşı’nın kabulü ve Çanakkale ruhu' konulu konferans
İHA - Hak ve Kardeşlik Derneği ile Akademisyenler Derneği tarafından Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Ruhu” konulu konferansa Prof. Dr. Peyami Battal ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Hak ve Kardeşlik Derneği Başkanı Doç Dr. Naki Erdemir ve ile Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Genççelep’in açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, İstiklal Marşı’nın önemine değindi. Prof. Dr. Battal, “İstiklal Marşı, kendi ayakları üzerinde durabilme imkanlarını kazandıktan sonra artık ülkemizin bağımsızlığını gösteren ifadedir. Kürt, Türk, Laz, Çerkez tüm unsurlarla hep birlikte el ele verdiğimiz sürece ülkemiz hep güçlü olmuştur. Nereden tehlike gelirse gelsin hiçbir zorluk yaşamamışız. O dönemki tarihi kesitleri okuduğumuz zaman, atalarımızın el ele, omuz omuza vererek ülkemizi bugünlere taşıdıklarını görüyoruz. Hepimizin fikir ayrılıkları olabilir. Asıl olan birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı becermektir. Tarihte de ülkemiz bu güzel mozaiğiyle, bu huzurlu yaşamını her zaman devam ettirmeyi başarmış, inşallah kıyamete kadar da devam ettireceğiz. Fikir ayrılıklarımızı kavga aracı değil, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bir olgu olarak gördüğümüz sürece ülkemiz daha güçlü, daha huzurlu olur. İnşallah bundan sonra bu anlamda adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanındandır. Şehitler; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Türkiye’mizde yaşayan tüm unsurların kanından oluşuyor. Yıldız şehitlerimizi ifade ediyor. Burada kimsenin kendisine ilave bir şey çıkarma durumu yok. Hepimizi temsil ediyor, bu bayrak. Bunun için geleceğin güçlü Türkiye’si hedefini ortaya koyabilmek için daha çok çalışmamız lazım” dedi.

Şiirlerin de okunmasının ardından konferansa konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar ve eski siyasetçi Muzaffer Doğan ‘Çanakkale Ruhu’ konulu bir konuşma yaptı.
Yorum Yazın