TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Yelkencilerden Başkan Mehmet Kocadon’a teşekkür plaketi

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi tarafından düzenlenen yemekte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, yelken sporuna verdiği desteklerinden dolayı plaket verildi.
Yelkencilerden Başkan Mehmet Kocadon’a teşekkür plaketi
İHA - Geceye Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileriyle, sporcular, aileleri, yelken antrenörleri, yelken sporuna gönül veren ve destekleyen Bodrumlular katıldı.

Gece Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi’nin bugüne kadar kazandığı başarılar ve yaptıkları çalışmaları anlatan slayt gösterisiyle başladı. Başkan Mehmet Kocadon slayt gösterisi sırasında duygulu anlar yaşadı.

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi Sorumlusu Buğra Muharrem Çetin, sahip oldukları başarıların, özellikle bireysel skorlarda, tamamen sporculara ve onlara destek olan ailelerine ait olduğunu belirterek, “Ancak sahip olunan imkanları bize sağlayan, sadece kurumsal kimliğiyle değil şahsen de bize hocalık yapan, ağabeylik eden ve ağzından hiçbir zaman Bodrum ve spor sözcükleri eksik olmayan değerli Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a teşekkür ederek sahneye davet ediyorum” dedi.

Alkışlarla sahneye gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, herkesi selamlayarak şunları söyledi; “Gerçekten slayt gösterisini izlerken gözlerim doldu. Güzel şeyler bunlar. Ben bu gece bir belediye başkanı olarak konuşmak istemiyorum, hatta CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak da konuşmak istemiyorum. Sizlerden biri olarak, sporcu olarak, spora inanan ve sporun en büyük özelliğinin de sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğuna inanan biri olarak konuşmak istiyorum. Esas başarı, inanmakta! Önce kimler inandı? Aileler. Sonra da çocuklarımıza verdiğimiz destekle, onlar inandı. Bizler de itici bir güç olarak perdenin önündeyiz. Ben hep şunu söylüyorum; spor benim yaşam tarzım. Ben bu kadar kendinden emin, kendine güvenen bir insansam, her türlü zorluklara karşı dimdik durabiliyorsam, bu gücün nedeni çocukluk yaşlarımda başlayan spor yapma alışkanlığımdır. Ben tek taraflı Yeşilaycıyım. Duman denilen şeyi hayatımda hiç merak etmedim. Bizim en büyük görevimiz çocuklarımızı sağlıklı olarak yetiştirebilmek, onları sağlıklı bir nesil olarak topluma kazandırabilmek. Bütün mücadelem budur”

Spora ve eğitime desteğin önemine vurgu yapan Başkan Mehmet Kocadon, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Diyorlar ki Mehmet Kocadon spora çok destek veriyor. Ben spora ve eğitime destek verirken gelecek nesillere destek veriyorum. Onu sadece bir atmosfere girdiğimizde hatırlayan insanlara söylesinler. Ben 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum ama geçmişimden bugüne hep spora ve eğitime destek vermiş, insana saygı eğitimi almış ve böyle yetiştirilmiş, babası da sporcu olan aileden gelen bir insanım. Bizler şu staylarla gösterilen başarıları gördükçe gurur duyuyoruz ama bu gurur esasında sizlerin ve çocuklarınızın. O kadar güzel yazılar geçiyor ki şurada… Bodrumspor Yelken Kulübü Türkiye’yi aşmış ve Avrupa’yla dünyaya ismini duyurmuş. Başta değerli başkanım Rıza Karakaya’ya teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden beri Bodrumspor’un bütün branşlarını başarıdan başarıya koşturuyor. Niye? İnandığı için, mücadele ettiği için. Değerli sivil toplum örgütü başkanlarım, özellikle deniz sektöründe olan hem Deniz Ticaret Odası başkanım, hem Denizciler Derneği başkanım. Bizler inanan insanlarız, mücadele etme ruhunu yitirmeyen insanlarız”

En büyük alkışın spor hocalarına ait olduğunu ifade eden Başkan Kocadon, “Bodrum Yarımadası’na baktığımızda, sivil toplum örgütleri olsun, yerel yönetimler olsun gerçi artık 10 tanesi kapanıyor bir tanesi kalıyor ama sonuç olarak hepsi uyum içinde çalışıyor. Çünkü Bodrum Yarımadası o kadar medeni bir yer ki… Şiddet ve tehditten beslenen değil, medeni çerçevelerin dışına çıkmayan insanların oluşturduğu bir toplumdur yarımadamız. Bugün bu başarıları Bodrumun sadece sporunda değil, müzik yarışmalarında, ekonomide, yerel yönetimlerin başarılarında izleyebiliyorsak, dişlilerin çarklarının çok iyi, uyumlu olarak çalışmasındandır. Bu güzel atmosferi yaratan değerli yöneticilerim, veliler ve sporcu evlatlarımız, hepsi zincirin halkaları gibi birbirlerine bağlı olduğu için bu başarı geliyor. Ama şunu da söyleyeyim; başarı tesadüflerle gelmez. Emek ister mücadele ister. Değerli hocalarım, en büyük alkışı sizler hak ediyorsunuz. Bizler destek veriyoruz ama bu hocalarımızın mücadelesi olmasa, çocuklarımıza bu sporu sevdirmese ve onlarla yarışlara katılmasa, bu başarı gelmez. Spor bir yaşam tarzıdır. Özellikle mutlu olmak istiyorsanız, evlatlarımız bunu yaparken, değerli velilerimiz siz de günde bir saatinizi spora ayırın” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Mehmet Kocadon’a desteklerinden dolayı, özel olarak hazırlanan bir plaketle teşekkür edildi. Spor hocaları ve başarılı sporcularla birlikte ödülü aldığı sırada, hatıra fotoğrafı çekilen Başkan Kocadon, kısa bir konuşma yapmak üzereyken mikrofonda yaşanan sorun nedeniyle bir anda ses kısılınca “Daha sesim kısılmadı. Kısmaya çalıştılar, siz öyle bir sahip çıktınız ki daha da gürleşti” deyince Trafo Bodrum’da alkışlar koptu.
Yorum Yazın