Batman'da PKK terör örgütü mensubu 3 kişinin gasp ettikleri arabayla yaptıkları eylemin görüntüleri ortaya çıktı.

Çatışma anı kamerada

PKK'ya yakın internet siteleri ve televizyonların polisin sivilleri katlettiği haberleri ve iddialarını çürütecek görüntüler basına dağıtıldı.

(M. Şükrğ Yıldırım/ BATMAN) - Bir benzin istasyonunun güvenlik kamerası ve MOBESE kamerasına yansıyan saldırı anında TEM Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibe aldığı araç, Aydın Konak Caddesi üzerinde önü kesilerek durdurulmak isteniyor. Zırhlı araçla yolu kesen polislerin üzerine Hyundai marka aracın arka koltuğunda oturan PKK'lı uzun namlulu silahla ateş açıp "U" dönüşü yapıyor.

PKK'lıların açtığı ateş sonrası zırhlı aracın hemen yanında bulunan sivil vatandaşlara ait araç ve sivil aracın hemen arkasında bulunan polis aracı kurşunlanıyor. PKK'lıların silahından çıkan kurşunlarla 8 aylık hamile Mizgin Doru ve 6 yaşındaki kızı Sultan Doru hayatını kaybediyor. Aynı kurşunların hedefi olan bir polis memuru da şehit oluyor. PKK'lıların ateş açması üzerine hemen arkadan gelen zırhlı araçta PKK'lılara 3 kurşun sıkıyor.

Hızla olay yerinden kaçan PKK'lılar, olay yerinden yaklaşık 3 kilometre uzakta bulunan 16 Mayıs Şehir Stadı'nın yanındaki boş bir arazide aracı bırakıp, inşaata sığınıyor. Polislerin aracı bulmaları ile beraber yaşanan çatışmada 3 PKK'lı ölü olarak ele geçiriliyor. PKK'lılar ile birlikte 2 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 15 el bombası ve çok sayıda mermi ve mühimmat ele geçiriliyor.

 

OGÜNhaber