İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve ilgili emniyet birimlerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda toplam 65 firari suçlunun Türkiye'ye iade edildiğini açıkladı. Şüphelilerin başta Gürcistan olmak üzere sekiz farklı ülkede yakalandığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı, yurt dışına kaçan ve haklarında yakalama kararı bulunan kişilere yönelik uluslararası iş birliği kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 27 ve ulusal seviyede aranan 38 olmak üzere toplam 65 firari suçlunun Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.
Bakanlık açıklamasına göre operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele (TEM) daire başkanlıklarının koordinasyonunda yürütüldü. İlgili ülkelerin kolluk kuvvetleriyle kurulan iş birliği sayesinde firarilerin yakalanarak Türkiye'ye iadeleri sağlandı.
Açıklamada, söz konusu kişilerin Gürcistan'dan 51, Almanya'dan 7, Belçika'dan 2, ayrıca Avusturya, Bosna Hersek, Ukrayna, Yunanistan ve Kuzey Makedonya'dan Türkiye'ye getirildiği belirtildi. Bakanlık, "Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aradığımız organize suç örgütü üyelerini ve zehir tacirlerini yakalayıp ülkemize geri getirmeye devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İçişleri Bakanlığı
Derleme: OGÜNhaber GPT
Görsel: AI