İstanbul'da, Şahinler Grubu olarak bilinen organize suç örgütüne düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi.

Organize suç örgütüne operasyon

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Kasım 2015 Cuma günü Beyoğlu Piripaşa Mahallesi Göktuğ Sokakta bir evde ve 5 Aralık 2015 Cumartesi günü Maltepe’de bir otoparkta bulunan otomobilde silah saklandığı yönündeki ihbar üzerine operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, 7 kalaşnikof tüfek, 1 thomson marka otomatik tabanca, 1 Uzi ve değişik markalarda 5 tabanca, 2 el bombası, 16 yedek şarjör çok sayıda mermi ve kar maskesi ele geçirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda yakalanan silahların incelemesinin ardından silahların “Şahinler” grubuna ait olduğunu belirlemesinin üzerine çalışmalarını derinleştirdi.

Gerekli teknik ve fiziki takibin ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Şubat Cumartesi günü Şahinler olarak bilinen organize suç şebekesine yönelik Fatih, Beyoğlu, Şişli, Tuzla, Bakırköy, Küçükçekmece, Ümraniye ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Şahinler grubu üyesi olduğu iddia edilen U.K, M.Y, E.A, O.Ö, Z.N, M.G, M.A, M.M, G.S, A.Ç. ve E.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 6 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek ve 100 mermi ile fişek ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler emniyette sergilenerek basın mensuplarına gösterildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 şüpheli Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, Şahinler grubuna yönelik son 4 ayda yaptığı 3 operasyonla ele geçirilen tüm silah ve mühimmatın Suriye’den getirildiğini tespit etti. Yetkililer, Sarallar olarak bilinen gruba yönelik yeni bir saldırı hazırlığının önlendiğini öne sürdü.
OGÜNhaber