İspanya'nın Endülüs bölgesindeki Almería vilayetinde hızla yayılan orman yangınında en az 12 kişi hayatını kaybetti, 23 kişiden haber alınamıyor.

İspanya'daki orman yangınında en az 12 kişi hayatını kaybetti

İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesine bağlı Almería vilayetinde çıkan orman yangını en az 12 kişinin ölümüne yol açtı. Yetkililer, 23 kişinin kayıp olduğunu bildirirken yüzlerce acil durum personeli alevlerle mücadele ediyor. Şiddetli rüzgâr, yüksek sıcaklıklar ve kuru bitki örtüsü yangının hızla yayılmasına neden oldu.

İspanya'nın güneyindeki Endülüs Özerk Bölgesi'ne bağlı Almería vilayetinde hızla yayılan orman yangınında en az 12 kişi hayatını kaybetti, 23 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Yangın, Los Gallardos ve Bédar çevresindeki yerleşim alanlarını etkilerken arama kurtarma ve yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

Endülüs Bölgesel Hükûmeti Başkanlık, İçişleri, Sosyal Diyalog ve İdari Sadeleştirme Bakanı Antonio Sanz, yangının bölgenin bugüne kadar karşılaştığı en ağır felaketlerden biri olduğunu belirterek, "Bu, şimdiye kadar bölgemizde yaşanan en yıkıcı yangın." dedi. (Endülüs Bölgesel Hükûmeti Bakanı Antonio Sanz)

Yangının aşırı sıcaklıklar, kuru arazi ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle hızla yayıldığı bildirildi. Bazı kurbanların tahliye sırasında araçlarında, bazılarının ise yaya olarak alevlerden kaçmaya çalışırken hayatını kaybettiği belirtildi.

Yangınla mücadele çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yanı sıra İspanya Askerî Acil Durum Birimi personeli de katıldı. Son doğrulanabilen bilgilere göre 150'den fazla itfaiyeci ile 220 asker sahada görev yaparken hava araçları da söndürme çalışmalarına destek verdi.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek hükûmetin yangından etkilenenlerle dayanışma içinde olduğunu bildirdi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma sürüyor. İlk ihbarlarda devrilen bir elektrik hattının yangına neden olmuş olabileceği öne sürülürken bu ihtimal henüz kesinleşmedi.

Kaynak: Reuters, Associated Press, Anadolu Ajansı, ABC News
Derleme: OGÜNhaber GPT
OGÜNhaber