Nusaybin sınırında Türk bayrağına yönelik saldırının ardından Suriye’nin Kamışlı kentinde YPG’ye ait bir toplantının SİHA’larla hedef alındığı öne sürüldü. Yerel kaynaklar, YPG’nin üst düzey isimlerinden Sipan Hemo’nun saldırıda öldüğünü iddia etti.

YPG’nin üst düzey ismi Sipan Hemo için 'öldürüldü' iddiası

Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı kentinde, kimliği belirsiz silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) YPG’ye ait bir noktayı hedef aldığı iddia edildi. Söz konusu iddialar, Nusaybin sınır hattında Türk bayrağına yönelik saldırı girişiminin ardından gündeme geldi.

Bölgedeki yerel kaynaklar ve Suriyeli bazı gazeteciler, saldırının YPG yöneticilerinin katıldığı bir toplantı sırasında gerçekleştiğini ileri sürdü. Paylaşımlarda, örgütün üst düzey isimlerinden Sipan Hemo’nun saldırıda hayatını kaybettiği öne sürüldü.

“TOPLANTI HEDEF ALINDI” İDDİASI
Yerel kaynaklara göre SİHA’lar, Kamışlı’da SDG/YPG yöneticilerinin bir araya geldiği bir noktayı vurdu. Sosyal medyada dolaşıma giren bazı paylaşımlarda, Sipan Hemo’nun ölümünün “teyit edildiği” iddia edildi. Ancak bu iddialar, sahadaki resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.

SINIR HATTINDAKİ GELİŞMELERİN ARDINDAN
Saldırı iddiaları, Nusaybin Sınır Kapısı’nın Suriye tarafında Türk bayrağına yönelik saldırı girişiminin ardından geldi. Olay sonrası Türkiye’den siyasi ve kurumsal düzeyde açıklamalar yapılmış, ilgili kurumlar sürecin yakından takip edildiğini bildirmişti.

ÖRGÜT İÇİNDEKİ KONUMU
Açık kaynaklarda yer alan bilgilere göre Hemo, YPG içerisinde üst düzey görevler üstlenen ve örgütün askeri-siyasi yapılanmasında etkili olduğu belirtilen isimler arasında yer alıyor. Bölgedeki son saldırı iddialarıyla birlikte Hemo’nun akıbetine ilişkin belirsizlik sürüyor.

Kamışlı’daki saldırı ve Sipan Hemo’ya ilişkin iddialar, şu aşamada bağımsız ve resmi kaynaklarca teyit edilmiş değil. Bölgedeki gelişmeler yakından istiklal.com.tr tarafından yakından izleniyor..
OGÜNhaber