Aliağa Ticaret Odası; Sanayi sektörlerinde ve inşaat gibi yapım işlerinde çalışan vinçlerin, operatörleri ile işaretçileri arasında güvenli iletişimin sağlanması amacıyla istihdam edilen “işaretçi ve Sapancı”lara yönelik eğitim düzenledi. 15 kişilik konte

Aliağa Ticaret Odası Vinç işaretçi ve sapancılarını eğitti







ALİAĞA/ İZMİR - Aliağa Ticaret Odası; Sanayi sektörlerinde ve inşaat gibi yapım işlerinde çalışan vinçlerin, operatörleri ile işaretçileri arasında güvenli iletişimin sağlanması amacıyla istihdam edilen  “işaretçi ve Sapancı”lar için eğitim semineri düzenledi. Aliağa Ticaret Odası ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Vinçlerde Sapanlama ve standart el işaretleri” Seminerine sektör çalışanları büyük ilgi gösterdi. Makine Mühendisleri Odası Eğitimcilerinden, Makine Mühendisi A. Özgen Öngel tarafından gerçekleştirilen Eğitim Semineri 15 kişiyle sınırlı sayıda yapılacağı duyurulmasına rağmen yoğun istek üzerine 35 katılımcıyla gerçekleşti.


Vinçler ve yüklemelerle ilgili incelikler öğretildi

Aliağa Ticaret Odası Seminer ve Eğitim Salonunda gerçekleşen seminerde; İş Sağlığı ve güvenliğinin önemi, Vinçlerin tanıtımı, genel bakım ve kontroller, Çalışma Sahasında alınacak önlemler, Vinçlerle yüklerin kaldırılması ve taşınmasında alınacak güvenlik tedbirleri, Sapanlar ve Sapan bağlantı şekilleri, Sapanlamada dikkat edilecek hususlar ve vinçlerin yönlendirilmesinde kullanılan işaretlerin öğretilmesi konularında eğitim verildi.

Makine Mühendisleri Odası Eğitimcilerinden, Makine Mühendisi A. Özgen Öngel, Aliağa’da eğitime gösterilen ilginin kendisini şaşırttığını ifade ederek, “Aliağa Ticaret Odası ile Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubemiz birlikteliğinde Sanayi kuruluşlarımızın büyük gereksinim duyduğu bir konuda başarılı bir eğitim gerçekleştirdik. Bu eğitim işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından fevkalade önemli bir eğitim konusuydu. Aliağa Ticaret Odası’na bu eğitim imkânını sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Aliağa Temsilcisi Tugay Yıldırım da tüm katılımcılara ilgileri nedeniyle teşekkür etti. Yıldırım, Aliağa Ticaret Odası ile işbirliğinde farklı eğitimlerin de hızla gerçekleştirileceğini ifade etti.


Aliağa’da bir çok sektörün belge ve sertifikalı ara elemana ihtiyacı var

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, sanayi bölgesi Aliağa’da birçok sektörün belgeli ve sertifikalı ara elemana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Saka, söz konusu ihtiyacın belgesiz ve sertifikasız çalışanlarla giderilmeye çalışıldığını bunun da çeşitli sakıncalar içerdiği kaydetti. Saka, “Aliağa’da Sanayide ve inşaat yapım işlerinde kullanılan vinçlerin sağlıklı ve güvenli hizmet vermesi için işaretçi ve sapancıların eğitimli olması büyük önem taşıyordu. Özellikle kamu ve özel sektör tesislerinde ihale alan üyelerimiz, ihale şartnamelerinde (işaretçi ve sapancı) belgeli eleman istihdam etmek zorunda. Bu işi yapan çok sayıda kişi var ancak belgeli değil. Bu kişilerin belgelendirerek hem işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması hem de belge alarak istihdam fırsatı yakalamak isteyenlere dönük bu eğitimi gerçekleştirdik. Katılımcılarımıza tüm bilgi ve tecrübesini aktaran değerli eğitimcimiz Özgen Öngel’e ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


Sanayi Sektörlerinin ihtiyaç duyacağı eğitimler gerçekleştirilecek

Aliağa Ticaret Odası’nın üyelerinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim, meslek kazandırma ve eğitimlerle sertifikalandırma konusunda sık sık eğitimler gerçekleştirdiğini anımsatan Saka, “Reel sektörümüzün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetiştirmek, istihdam fırsatı bulamayan gençleri de eğitip belgelendirerek iş bulma şanslarını arttırmayı hedefliyoruz. Bölgemizdeki sanayi sektörlerinin ihtiyaç duyduğu konularda farklı eğitimlerimiz de sürecek” dedi.

“Vinçlerde Sapanlama ve standart el işaretleri” eğitim seminerine katılanlara Sertifikaları, Aliağa Ticaret Odası’nda bayram sonrası düzenlenecek törenle verilecek.



OGÜNhaber