Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “290 okul müdürlüğü kadrosu için 870 kişi ek-2 puana göre ve 2011 yılı sınavını kazanan 220 kişi doğrudan sözlü sınava alınacaktır. Müdürlerimiz Kasım ayında göreve başlayacaktır” dedi.

Samsun'da 220 müdür kasım ayında göreve başlayacak

SAMSUN / İHA - Samsun’da yönetici atama süreci hakkında önemli açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “İlgili kanunlar kapsamında ilimizdeki eğitim kurumlarında okul müdürü olarak görev alan ve yeniden görev alacak olan yöneticilerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili olarak, ilimizde eğitim kurumu müdürlüğü görevini sürdüren 332 kişi 4 yıllık süreyi tamamlayarak yöneticilik görevleri sona ermiştir. 332 kişi okul müdürlüğü görevi için okul aile birliği başkanı, yardımcısı, öğretmenler kurulunca seçilen iki üye, en genç ve en yaşlı 2 öğretmen, öğrenci meclis başkanı okul içinde İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ilgili 2 şube müdürü tarafından, yeniden değerlendirilmeye alınmış bunlardan 165 kişi 75‘in altında puan aldığından okul müdürlüğüne görevlendirmeleri yapılmamış, 167 kişi ise 75 ve üzeri puan aldığından yeniden görevlendirilmişlerdir. Bu yöneticilerimizden 84 kişi kendi kurumlarında, 83 kişi diğer kurumlarda okul müdürlüğü görev süreleri uzatılmıştır” diye konuştu.

Görevlendirmeler hakkında bilgi veren Girgin, “Ayrıca ilgili mevzuatlar çerçevesinde ilimizde münhal bulunan eğitim kurumlarına görevlendirilmek üzere ilk defa ve yeniden okul müdürlüğüne yönetici görevlendirme çalışmaları 15 Eylül 2014 tarihinden başlayarak 13-18 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecektir. Bu kapsamda ilimiz genelindeki fiilen eğitim kurumu yöneticiliği yapanlar ile herhangi bir nedenden dolayı eğitim kurumu yöneticiliği sona erenlerin (ilgili mevzuatlar göre yöneticilikte 4 yılını tamamlayan ve yöneticilik görevi sona eren 165 kişi bu gruba dahil) ve öğretmenlerin başvuruları alınmıştır. Bu çerçevede başvuruda bulunan sözü edilen kişilerden, görevlendirme şartlarını taşıyan bin 747 kişinin başvuruları kabul edilmiştir. 290 okul müdürlüğü kadrosu için 870 kişi ek-2 puana göre ve 2011 yılı sınavını kazanan 220 kişi doğrudan sözlü sınava alınacaktır. Müdürlerimiz Kasım ayında göreve başlayacaktır. Okul müdürlerimiz görevlendirildikten sonra beraber çalışacağı yöneticileri kendileri teklif ederek il milli eğitim müdürünün uygun görmesi ve valilik onayı ile görevlendirileceklerdir. Eğitim-öğretimin aksamaması için yönetici yardımcılarından(müdür baş yardımcısı, müdür yardımcısı) görevlendirmeler yapılmıştır” şeklinde konuştu.
OGÜNhaber