Yılbaşından sonra zamlanan asgari ücret tartışmaları İBB Meclisine taşındı

İBB' ye asgari ücret damga vurdu

Asgari ücretin yılbaşından sonra artırılmasının ardından konu İBB Meclisine taşındı. İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam, asgari ücretin belediye iştiraklerinde ve bağlı kuruluşlarında da artırılması gerektiğini söyledi.

BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan toplantısına asgari ücret  tartışmaları damga vurdu. Yılbaşından sonra asgari ücretin artırılmasını gerekçe göstererek söz alan İBB Meclis üyesi doktor Hakkı Sağlam, bu artışın belediyeye bağlı iştiraklerde de uygulanması gerektiğini belirtti. Sağlam, 1 Kasım seçimleri öncesinde seçmenlerine olan vaatlerini yerine getirmek için böyle bir girişimde bulunduklarını ifade ederek bazı belediyelerde bu uygulamanın başladığını vurguladı.



SAĞLAM: ÇALIŞANLARA HAK ETTİĞİ ÜCRET VERİLMELİ
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Sağlam, bu tekliflerine gerekçe olarak vatandaşların alım gücünün düştüğünü göstererek sözlerine  şöyle devam etti: ‘ Ülkemizde yılbaşından sonra  uygulanan asgari ücret artışı açlık ve yoksulluk sınırının altında. Bir taraftan ücrete zam yapılırken diğer taraftan da  temel ihtiyaçlara da zam yapılarak kişilerin alım gücü daha da düşürülüyor. Bunun önüne geçilmeli. Asgari ücret  1300 lira yapıldı hemen ardından zam yağmuru da geldi. Yapılan zamlardan en dikkat çekici olanı ise ulaştırma alanında yapıldı. Biz, vatandaşlarımızın refah içinde yaşamasını arzu ettiğimizden böyle bir öneri getirdik’ dedi.

ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ REDDEDİLDİ
Konuşmanın ardından İBB meclisinde  oylamaya sunulan teklif oy çoğunluğu ile reddedildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek, komisyon böyle bir şeyin her şeyden önce  5018 sayılı yasa ve belediye bütçe gerçekleştirmesine makul olmadığını ifade etti.

OGÜNhaber