İnternet hakkında doğru bildiğimiz ama aslında gerçeğin bambaşka olduğu bilgiler.

İnternet hakkında bilinen yanlışlar

İlk arama motoru Google'dır. Bu bilgi her ne kadar gerçekçi görünse de buda doğru bildiğimiz yanlışların arasında yerini alıyor. Google en popüler arama motorudur ancak ilk değildir. İlk arama motoru 1990 yılında McGill Üniversitesinde geliştirilmiştir.

İlk tarayıcı Chrome'dur. Yanlış. İlk tarayıcı 1992'de yazılan Lynx'dir.

Web sitesi açan çok para kazanır. İnternet üzerinden satış yaparak zengin olmayı hedefleyen insanlar tarafından uydurulmuş bir bilgidir. İnternetten satış yapmak her ne kadar ucuz ve kolay görünse de zorlukları oldukça fazladır.

İnterneti Al Gore icat etmiştir. Kocaman bir yanlıştan ibarettir bu gerçek. Al Gore interneti icat etmedi. İnternetin tüm dünyada herkesin erişimine açılmasını sağladı.

Web teknolojisi ABD'de geliştirildi. Tamamen yanlış. Web teknolojisi İsviçre'deki CERN araştırma merkezinde Tim Berners tarafından geliştirilmiştir.

İnternet bir sosyal medyadır. Yanlış. İnternet sosyal medya ile sınırlı değildir. E-posta, e-ticaret siteleri sosyal medya bulutu içinde yer almaz.

İnternet dinleniyor. Gerçekliği yada yanlışlığı henüz kanıtlanamamış muamma bir bilgidir. Resmi olarak kabul edilmemiş olsa da global güvenlik sistemleri vardır. Nasıl çalıştığını ve yönetildiği hakkında tam bir bilgi yok.

İnternet 1995 yılında kurulmuştur. Kocaman yanlışı hemen düzeltelim. İnternet 1969 yılında kuruldu. Sadece ABD kamu kurumları ile sınırlıydı.Halka ve ticari faaliyetlere 1995 yılında açıldı.
OGÜNhaber