Farklı ülkelerde birbirinden tuhaf yasaklar

Birbirinden tuhaf yasaklar

1. Japonya'da gece yarısından sonra dans etmek yasak! İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dans kulüplerinde yaygın olan fuhuşun yasaklanmasının ardından, lisansı olmayan dans salonlarında gece yarısından sonra dans etmek 67 yıldır yasaktı, ta ki 2015 yılında club sahipleri isyan edene kadar.

4. Milano'da somurtmak yasak! Milano'da, cenazeler ve hasta ziyaretleri dışında surat asmak yasaklandı. Şehirin bu tuhaf yasasına göre herkesin yüzüne bir gülümseme oturtması gerekiyordu. Aksi halde yaptırım uygulanıyordu ve neyse ki bu yasa, 19. yüzyıl itibariyle yürürlükten kaldırıldı.

5. İtalya'daki Capri Adası'nda parmak arası terlik giymek yasak! Bu tuhaf düzenlemenin sebebi ise, bu terliklerin giyildiği zaman çıkan rahatsız edici şap şup sesleri.

6. Kuzey Kore'de kot giymek de yasak! Kuzey Kore'nin garip yasakları olduğunu söylemiştik. Batıya özgü giyinmeyi yasaklamayı amaçlayan hükumet, vatandaşlarının kot giymesine izin vermiyor. Giysilerin yasalara uygunluğunun kontrolü, Kim Jong Un'a sadık bir grup genç insan tarafından sağlanıyor.

7. Kuzey Kore'de iğneleyici konuşmalar yasak! En bakıcı rejimin geçerli olduğu, dünyanın en yalıtılmış ülkesinde ne yasak değil ki? En garip yasağı ise Kuzey Kore vatandaşlarının, Kim Jong Un'un totaliter rejimi hakkında alay edici yorumlar yapmasına getirilen yasak.

8. Claire Danes'in Manila şehrine girmesi yasak! Aktrisin 1998 yılında şehir hakkında yaptığı kötü eleştiriler dolayısıyla, Claire Danes Manila şehrine girmekten men edildi.

9. Malezya'da sarı tişört giymek yasak! Malezya'da sarı tişört giymenin cezası hapis. Maleya'nın başkentin Kuala Lumpur'daki hükumet karşıtı grupların sarı tişört giyerek yaptıkları protestodan sonra, eylemciler tazyikli su ve biber gazı ile püskürtüldü ve sarı tişört giymek ülkede kesinlikle yasaklandı.

10. Fransız okullarında ketçap yasak! 2011'de Fransa'daki ilkokullarda beslenmeyi denetleme amacıyla bir kısıtlama getirildi ve bunlardan biri de okul kantinlerinden ketçabın kaldırılması.

3. İran'da batıya özgü saç modelleri yasaklandı. Saç uzatmak ve atkuyruğu yapmak, 'Batılı' kabul edildiği için İran Hükumeti, 2010 yılında bu saç modellerini yasakladı ve Müslümanlara özgü saç modellerinin bir listesini yayımladı.

2. Uganda'da cinsel eğitim yasak! Birçok ülkede öğrencileri bilgilendirmek için üreme ve cinsellik konusunda dersler verilmektedir. Kapsamlı cinsel eğitimin yasaklandığı Uganda'da ise bunun tam tersi geçerli. HIV/AIDS gibi hastalık oranlarının yüksek olduğu Uganda'da bu yasanın kaldırılması ve gençlerin bilinçlendirilmesi için mücadele veriliyor.
OGÜNhaber