Herkes gideceği ülkede güzel yemekler olmasını ister.Ama aşağıdaki 10 ülkeden birine gidecekseniz aç kalabilirsiniz.

Dünyadaki en ilginç 10 yemek

Çıtır tarantula, Kamboçya: Listemizde baş köşeyi tabii ki de çoğu insanın korkulu rüyası olan tarantula alıyor. Kamboçya’ya gitmeyi planlıyorsanız, bu ilginç atıştırmalığı gezeceğiniz yerlerde görme ihtimalinizi göze alarak gideceğinizi unutmayın. Kamboçya’ya özel çıtır tarantula, aynı patates kızartması gibi kızgın yağa batırılarak pişiriliyor. Kızarmış tarantulanın tavukla balık arası bir tadı olduğu söyleniyor.

Kuzu gözü suyu, Moğolistan: Eğer Moğolistan’da akşamdan kalmaysanız şanslısınız; Moğolların alkol tükettikten sonraki gün içtikleri bir büyük bardak domates suyu, sirke ve kuzu gözü sizi de kendinize getirecektir. Bu karışım vitamin dolu olmasıyla insana iyi geliyor. Ama mideniz kaldırmıyorsa belki de gece kusmadığınızı sabah çıkarabilirsiniz.

Yüzyıllık yumurta, Çin: Midenize gerçekten zor anlar yaşatabilecek olan bir atıştırmalık karşınızda: yüzyıl (bin yıla kadar bile çıkabilir) beklemiş bir yumurta. Üstüne üstlük bu yumurtalar birkaç ay çamur, kül ve kireçte bekletilerek yemeye hazır hale getiriliyor.

Muktuk, Donmuş balina derisi ve yağı, Grönland: Yerel halk tarafından muktuk olarak adlandırılan balina derisi ve yağı, C ve D vitamini dolu. Yağlı ve kauçuk bir kıvama sahip bu yemek kutup balinasından elde ediliyor. Değişiklik olsun derseniz, muktuku kızarmış da isteyebiliyorsunuz.

Dev karınca yumurtası, Meksika: Meksika’nın agresif böceklerinden Liometopum dev karıncasının yumurtalarına “escamoles” deniyor. Agav bitkisinin kökünde yaşayan bu karıncalar, onları ayıklayan çiftçileri çoğu zaman ısırıyorlar. Daha sonraki hazırlık süreci: önce baharatlı yağda kızartılıyorlar, daha sonra da tortilla/dürüm olarak sarılıyorlar. Yağlı ve yumuşak bir kıvama sahip olan bu yemeğe “böcek havyarı” da deniyor.

Ördek fetüsü, Filipinler: Bildiğimiz haşlanmış yumurtanın bir ileri seviyesi diyebiliriz. “Bacaklı yumurta” olarak da anılan ördek fetüsüne Filipinler’de “balut” deniyor. Yumurta içindeki, tüyleri bile oluşmuş 18 günlük ördek fetüsünü yerken, gaga ve kemiklerinin çıtırtısı içinizi kaldırabilir.

Canlı ahtapot, Güney Kore: “Sannakji” olarak adlandırılan bu taptaze yemek, boğazınızdan kayıp gidecek! Güney Kore mutfağının bir parçası olan canlı ahtapot yemeği, susam ve susam yağıyla servis ediliyor. Bu yemekte dikkat edilmesi gereken şey ise, ahtapotun ağzınıza veya boğazınıza yapışmaması; yoksa yediğiniz son yemek olabilir.

Kurutulmuş kertenkele, Hong Kong: Çok yaygın bir sokak yemeği olan kurutulmuş kertenkele, çoğu zaman çorbaya da kullanılıyor. Çıtır çıtır olan, şişlere dizilmiş kertenkelelerin pek bir tadının olduğu söylenemez. Bu atıştırmalıkların alkolde demlendiği, kertenkelelerin enerji verici, soğuk algınlığı geçirici özelliği olduğu, hatta kilo vermekte kullanıldığı bile söyleniyor.

Dev ton balığı gözü, Japonya: Bu seferki hepsinden farklı bir kıvama sahip. Japonya’da herhangi bir süpermarkette bile bulabileceğiniz ton balığı gözü, yağlı ve göz kasından oluşan bir yemek. Pek yumuşak bir çiğneme olacağı söylenemez.

Kanlı krep, Finlandiya – İsveç - Norveç: İsveççe “blodplättar” adı verilen bu kahvaltılık yemek, hepimizin bildiği krepin yalnızca hayvan kanı katılmış hali.
OGÜNhaber