Kimi mimarlar ev tasarlarken sınırları zorluyor ve ortaya ilginç şeyler ortaya çıkıyor.İşte size en enteresan evler..

Dünyadaki enteresan evler

Ayakkabı ev: 45 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğinde ve 25 metre yüksekliğinde olan evin, iki banyosu, üç yatak odası, bir oturma odası ve mutfağı vardır. Ev, yakın zamanlarda yenilenmiş ve artık Albay Mahlon M. Haines anısına bir müze olarak faaliyet göstermektedir.

Uzay gemisi evi: Ev, 6 sütun üzerine inşa edilmiştir ve merdivenleri, uzay gemisi merdivenine benzer. Evi çevreleyen küçük, kare pencereler vardır. Evin yaşam alanı 185 metrekaredir. Üç yatak odası ve iki banyosu vardır. Aynı zamanda ev, Tennessee nehrinin yanında çok güzel bir manzaraya sahiptir.

Baloncuk Sarayı: Baloncuk Sarayı, Fransa’nın güneybatı kıyısında yer almaktadır. Bu ev, geleneksel mimari yapılara karşı mizacı ile bilinen Antti Lovag tarafından tasarlanmıştır. Binanın yaşam alanı, 12.916 metrekaredir. Evde, hepsi yuvarlak yataklı olan yuvarlak 28 oda bulunmaktadır. Odaların çoğu, günün saatine göre değişen aydınlatmaya ve duvar kağıdına sahiptir.

Güneş saati evi: Bu 3 boyutlu güneş saati olarak tasarlanan biyoiklimsel ev, güneşin hareketlerine göre sabit açılı ayarlanmış. Yaz aylarında gölge yapan ev böylelikle bu aylarda serin oluyor. Aynı şekilde kış ve bahar aylarında da açısına bağlı olarak evi uygun sıcaklıkta tutuyor.

Fallingwater: Fallingwater, ABD Pensilvanya’da bir şelale üzerine inşa edilmiştir. Frank Lloyd Wright; evi, Kauffman Ailesi için 1935 yılında tasarlamıştır.

Volkswagen Beetle Evi: Böcek Ev, Avusturya Salzburg yakınında Gigi’de yer almaktadır. Ev usta mimar Markus Voglreiter tarafından tasarlanmış ve Volkswagen Beetle model arabadan esinlenilmiştir. Sahipleri evi, aldıktan sonra tamamen yeniledi. 2003 yılında tamamlanan ev, çevre dostu ve enerji tasarrufludur. Voglreiter, daha sonra benzer tarzda bir de restoran inşa etmiştir.

Klozet Şeklindeki Ev: Güney Kore, Suwon Belediye Başkanı Sim, 2007 Dünya Tuvalet Birliği Açılış Toplantısı Kutlaması için bu tuvalet şeklindeki iki katlı evi inşa etti. Dernek, yaşadıkları yerde tuvaletleri olmadan hayatını sürdüren 2 milyardan fazla insan için yapılmıştır.

Dog Bark Park Inn: Bir veya iki gece Dog Bark Inn’de konaklamak için kalabilirsiniz. Dog Bark Inn, 2003 yılında testere sanatçıları Dennis Sullivan ve Frances Conklin tarafından oluşturulmuştur. Beagle cinsi köpeğe benzer bir evdir. Sanatçılar, ahşabı oyarak köpek şeklini vermişlerdir. Bu suit otelde 2 yatak odası bulunmaktadır.
OGÜNhaber