Uzun tren yolculukları yepyeni ve heyecan verici bir deneyim olmasıyla son zamanların ilgi gören yolculuklarından biri haline geldi. Bu yüzden dünyanın farklı yerlerindeki tren yolculuklarını incelemeye ve sizinle paylaşmaya karar verdik. Alternatif bir seyahat planı olarak, aklınızın bir köşesinde bulunsun istedik.

Dünyanın en ilginç tren yolculukları

Coast Starlight, ABD Kenarları büyük ölçüde cam olan trenin içinde aynı yolculukta hem saatler süren kum çöllerini aşacak, hem ormanların derinlerine girip yemyeşil manzaralar içinde yol alacak hem bembeyaz kar örtüsüyle kaplı büyülü görüntüler seyredecek bir de okyanusu tren ile aşacaksınız, bir insan daha ne ister ki? 35 saat boyunca hayalinizin almadığı bir yolculuğu tamamlayacak, Seattle’dan Los Angeles’a da varmış olacaksınız.

Glacier Express yani Buzul Ekspresi İsviçre’nin ve tüm Avrupa’nın en iyi tren yolculuklarından biri olarak biliniyor. Alplerin olağanüstü coğrafyasından geçen trenle St. Moritz ile Zermatt arasında yolculuk yapmak mümkün. Yaklaşık yedi saat süren yol boyunca onlarca tünelden ve 300’e yakın köprüden geçerken muhteşem manzaraları seyredebilirsiniz. Ren Vadisi ve Matterhorn Dağı gibi yerler ise yolculuğun en can alıcı noktalarından.

Rusya’nın başkenti Moskova ile ülkenin doğusunda bulunan Vladivostok arasında çalışan trenlerle yaklaşık 10 bin kilometre boyunca yolculuk yapabilirsiniz. Toplamda 7 gün süren yolculukta vadiler, ovalar ve göller arasında yol almak yaşayacağınız en iyi deneyimlerden biri olacak!

Güney Afrika'daki Cape Town ile Pretoria arası sefer yapan mavi tren "Tekerlekli 5 Yıldızlı Otel" olarak bilinirTren, gün içinde yayılabileceğiniz, geceleri ise yatan odasına dönüşen lüks suitleri ile bilinir. Tren içine servis edilen yemekleri muhteşemdir. Trenin şefi, içerisinde istiridye, yayla koyunu ve deve kuşu bulunan özel bir spesiyal hazırlar.

Bir hafta boyunca saraylardan hallice bir tren seyir halindeyken, tüm zamanınızı yolculukta geçirmek ama bu kez bir yerden başka bir yere varmaktansa bizzat trende yaşamak kulağa nasıl geliyor? 20si oldukça lüks olmak üzere toplamda 43 kabin ve de iki restoranı bulunuyor. Bir ucundan bir ucuna gezinti zaten günlük efor limitini tamamlıyor. Trenin görünümü biraz nostaljik, paşa dedenizle birlikte katılmak isterseniz isabet olur! Her gerecin plastikleştiği, dekorasyonların tek tipleşip basitleştiği günümüz toplu taşımalarının yanında şıklığını korumaya belli ki yeminli, otantik bir tren Maharajas Express! Delhi ile Mumbai arasında seyreden tren 8 gecelik yolculuğunu, Hindistan’ın en önemli noktalarından geçerek tamamlıyor.
OGÜNhaber