Tamamı antik dönemde inşa edilen eserlerden oluşan Dünya'nın 7 Harikası'ndan sadece bir tanesi günümüzde ayakta kalmayı başarabilmiştir. Bu sebeple internette dünyanın yeni 7 harikasını seçmek için bir oylama başlatıldı. İşte 2007 yılında yapılan oylamaya göre dünyanın yeni 7 harikası...

Dünya'nın yeni 7 harikası

Meksika - Chichen Itza: Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri. Kristof Kolomb'un Amerika'ya ulaşmasından önce astronomi ve matematikte ileri bir seviyeye ulaşan Mayalar tarafından inşa edilen bu piramitler günümüzde de varlığını sürdürmekte. Yucatan yarımadasında bulunan ve bir dönem de bölgenin en önemli dini merkezi olan Itza kentinde bulunan Chichen Itza, günümüzde Meksika'ya gelen turistlerin mutlaka görmek istediği yerlerden biri. Bölgede bulunan Kukulkan Piramidi'nin yüksekliği 24 metredir. Chichen Itza'daki piramitlerin ve diğer yapıların tarihi dokuzuncu yüzyıla kadar dayanmaktadır.

Çin - Çin Seddi: Yapımına 2 bin 227 yıl önce başlanmış olan bu devasa yapı dünyanın en uzun abidesidir. Pasifik Okyanusu'ndan Orta Asya'ya kadar uzanır. Büyük Çin Seddi, Çin'i Moğol saldırılarından koruma amacıyla inşa edilmiştir. İnsan eliyle bugüne dek yapılmış en büyük yapı olan Çin Seddi’nin yapımında binlerce kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Ürdün - Petra Antik Kenti: Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki topraklar üzerinde yaklaşık 100 kilometrekarelik alana sahip Petra Antik Kenti; kumtaşından oluşan kaya bloklarına oyulmuş, tapınaklar, amfi tiyatro, mezarlar ve rölyeflerden oluşmaktadır.

Peru - Machu Picchu: Peru'da bulunan ve Dünyanın Yeni Yedi Harikası listesine giren Machu Picchu antik bir İnka şehridir. And Dağları'nın bir dağının zirvesinde, 2.360 m yükseklikte bulunan Machu Picchu 200'den fazla merdiven sistemiyle birbirine bağlı olan taş yapıdan oluşuyor. Şehrin 3000 basamağı halen iyi durumda.

Brezilya - Kurtarıcı İsa Heykeli: Rio de Janeiro sadece Brezilya'nın değil tüm Latin Amerika'nın en ünlü kentlerinden biri. Deve hörgücünü andıran tepeler üzerine kurulu olan ve upuzun plajlarıyla ünlü bu kent aynı zamanda dünyaca ünlü Kurtarıcı İsa heykeline ev sahipliği yapıyor. 38 metre yüksekliğindeki heykel, bulunduğu tepenin 710 metrelik yüksekliği de hesaba katıldığında kente hakim bir konumdadır. Corcovado Tepesi üzerine 1931 yılında inşa edilen Kurtarıcı İsa heykeli, günümüzde Rio de Janeiro'nun simgesidir.

İtalya - Kolezyum: Filmlere, romanlara konu olan Kolezyum, İtalya'nın başkenti Roma'nın simgelerinden biridir. Yüzyıllar önce gladyatörlerin birbiriyle dövüştüğü, vahşi hayvanların insanlarla mücadele ettiği bir savaş arenası olan Kolezyum, milattan sonra 72'de yapımına başlanmış ve İmparator Titus döneminde 80 yılında tamamlanmıştır. Roma İmparatorluğu'nun en önemli simgelerinden biri olan Kolezyum sonrasında inşa edilen pek çok arenaya da ilham kaynağı olmuştur. Kolezyum, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Hindistan - Tac Mahal: Aşkın mabedi olarak bilinen Tac Mahal, Hindistan'ın Agra kentidedir. Babür Şahı Cihan tarafından vefat eden eşi Mümtaz Mahal anısına inşa ettirilen Tac Mahal aşka adanmış en önemli eserlerden biridir. 1632'de inşa ettirilen Tac Mahal, Şah Cihan'ın vefatının ardından naaşının defnedildiği yer oldu.
OGÜNhaber