Okan Üniversitesi, 16 Eylül 2013 Pazartesi günü üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen törenle 2013-2014 Akademik Yılı’na merhaba dedi.

Okan Üniversitesi nden Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi

Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerine ev sahipliği yapacak Türkiye’nin ilk “Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi”nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Bu tesis Okan Üniversitesi’ni daha da büyütecek, aynı zamanda da ülkemizin sağlık sektörüne ciddi katkılar sağlayacak” diye konuştu.

Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen 2013-2014 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Bugün çok mutluyuz. Hem yeni akademik yılın açılışını yapıyoruz hem de Türkiye’nin ilk ‘Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi’nin temelini atıyoruz. Okan Üniversitesi her zaman ilklerin üniversitesi oldu. İlk kez Girişimcilik ile Kariyer ve Yaşam derslerini başlatan üniversiteyiz. Sürücüsüz araç projesini gerçekleştiren üniversiteyiz. Yeni projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Okan Üniversitesi’nin 15. Yılı’nda 15 bin öğrenciye ulaştığını belirten Okan, “Vizyonumuzda, kendine özgüveni olan, çağdaş, rekabetçi, mezun olduğunda sadece Türkiye’de değil dünyada iş bulabilen, sadece İngilizce’yi değil ikinci bir yabancı dili daha çok iyi kullanabilen öğrenciler yetiştirmek var” diye konuştu.

Yeni öğrencilere tavsiyelerde bulunan Okan sözlerine şöyle devam etti;

Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut da, “Üniversitemiz bundan 15 yıl önce temelleri atıldığında aslında yalnızdı. Şimdi çok geniş bir ailenin parçasıyız. Bu yıl 2509 öğrenci aramıza katıldı. 6 fakültemize bu yıl Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini de ekliyoruz. 4 bin 500 mezunumuzla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizle ve çalışanlarımızla Türkiye’nin sorunlarının, güzelliklerinin farkında olan bir eğitim kurumu olarak her an çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“Burada kişiliğiniz gelişecek. Sadece bilginizi geliştirmeyeceksiniz, aynı zamanda da entelektüel birikime de sahip olmanız gerekiyor. Atatürk devrimlerine sahip çıkan çağdaş gençler olarak ülkemizi ileriye taşıyacağınıza inanıyoruz. Happy Life programımızdan yararlanınız, öğrenci topluluklarına muhakkak üye olunuz. Üniversitemiz sadece diploma veren bir üniversite değil, Türkiye ve dünya sorunlarına çözüm üreten bir üniversite. Öncelikle tüm yaşamınız boyunca birbirinize saygılı olunuz. Fikirlerinizi çekinmeden özgürce söyleyiniz. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Daha sonra Tuzla Kampüsü’nde yer alan Türkiye’nin ilk Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Devlet eski Bakanı ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Ahat Andican’ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Önümüzdeki yıl Mayıs ayına kadar tamamlanması planlanan Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi’nde Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerinin yanı sıra Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yer alacak.
OGÜNhaber