Ağrı Valiliğince hayata geçirilen 'KODLAĞRI Projesi' çerçevesinde kodlama ve yazılım öğrenen bazı öğrenciler, İstanbul'da Sunny Elektronik'in fabrikasını gezerek TV ve elektronik aletlerin üretim süreçlerini inceledi.

Kodlama öğrenen Ağrılı çocuklar TV üretim fabrikasını gezdi

AĞRI / AA - KODLAĞRI Projesi kapsamında Ağrı'daki okullarında ve atölyelerde kodlama ve yazılım dersi öğrenen 13 çocuğa, bu alanda üretim gerçekleştirilen Atmaca Şirketler Grubu çatısı altında yer alan Sunny'nin üretimlerinin gerçekleştirildiği Esenyurt'taki fabrikası gezdirildi.

Ziyaret kapsamında TV ve diğer elektronik cihazların üretim süreçleri çocuklara gösterildi. Üretim sürecine dair bilgilerin paylaşıldığı çocuklar, merak ettiği konular hakkında yetkililere sorular sorarak onlardan bilgi aldı.

Kendilerinin de bu projeye destek olmak adına ellerindeki mühendislik ve Ar-Ge çalışmaları konusundaki imkanları sunacaklarını dile getiren Atmaca, "Bu proje kapsamında hakikaten gelecek vadeden öğrencilerin bir kısmına mümkün olduğunca elimizden gelen desteği vermek için bu programı düzenledik." diye konuştuk.

Ağrılı çocukların fabrikada aldıkları teorik eğitim 2 gün sürecek.

"Çocuklara bir vizyon sunmak istiyoruz" Sunny Elektronik markasını bünyesinde bulunduran Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Ağrı Valisi Süleyman Elban'a teşekkür ederek, "Çünkü onların başlattığı bir proje. Şu anda Ağrı ölçeğinde 50 binden fazla çocuğa temel kodlama eğitimi dersi verilmiş durumda. Bu hakikaten heyecan verici." dedi.
OGÜNhaber