Dicle ilçe Müftüsü Mehmet Sani Akın , ilçe Vaizi Mehmet Şirin Güzel ve Müftülük şoförü Mehmet Tahir Aslan öncülüğünde ilçe Müftülüğünde görevli din gönüllüleriyle birlikte Dicle ilçesinde yaşayan 436 yetim öksüz ve yardıma muhtaç çocuk giydirildi.

Dicle ilçesinde 436 yetim öksüz ve yardıma muhtaç çocuk giydirildi

Diyanet Işleri Başkanlığımızın bu yılki teması olan 'İNFAK' münasebetiyle Dicle ilcemizde Ramazanın ilk haftasından itibaren din gönüllüsü kardeşlerimizle beraber yetim öksüz ve yardıma muhtaç kardeşlerimizi tesbit ettik. Son bir hafta içerisinde ise 436 yetim öksüz ve yardıma muhtaç çocukları araçlarla bulundukları mahalle, köy ve mezralardan alarak ilçe merkezine getirilip istedikleri kıyafetleri almalarını sağlayıp daha sonra verilen hediyelerle birlikte sağ salim alındıkları yere tekrar bıraktık.Bize bu hizmeti nasip eden Yüce Rabimize sonsuz şükürler olsun.

Her bir kardeşimizi kendi elimizle giydirirken yüreğimizde büyük bir sevinç hissederken, Bu büyük organizasyonda katkisi ve emeği geçen hayirsever vatandaşlarımıza din gönüllüleri kardeşlerime ve ilçemizde gerek 6 tane 4-6 yaş kurslarimizin açılmasında gerekse camilerimizin,taziye evlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında ve her türlü hayrî hizmetlerde her zaman bize desteğini esirgemeyip bu organizasyonda da en büyük desteği sunan ilçe Kaymakamimiz Sayın Alpaslan KILIÇ Bey'e şükranlarımı sunarım.

İnsana en güzel nimetleri sunan Allah (cc)'a hamdetmenin ve şükretmenin bir gereği olarak mali ibadetlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Rasulullah (S.A.V): “Ben ve yetimi kollayıp gözetleyen kimse cennette şöyle beraberce bulunacağız”, buyurdu ve işaret parmağıyla orta parmağını biraz açarak işaret etti.
OGÜNhaber