Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), oda organları ve üyeleriyle birlikte iftarda bir araya gelerek, bir yıllık faaliyetlerini değerlendirdi.

DTSO bir yıllık faaliyetlerini paylaştı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, oda organları ve üyeleriyle bir yıllık değerlendirme toplantısı ve meslek komiteleri müşterek toplantısını yaptı. Toplantıya DTSO Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri, Meslek Komiteleri, DTSO Kadın Meclisi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu ve çok sayıda değerli iş insanımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan DTSO Kadın Meclisi Sözcüsü Sevim Vural, Kadın Meclisi kuruluşunun yeşil listenin vaatlerinden biri olduğunu ve bu vaadin gerçekleştiğini aktardı. Kadın Meclisi’nin bir yıllık bir süre içinde DTSO yönetim kurulu ve meclisinin desteği ile kadınların emekleri ile kurulduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve DTSO Meclis Üyesi Şerif Sayar, Diyarbakır’daki genç nüfusa dikkat çekerek, genç girişimciler kurulunun DTSO bünyesinde gençlerin temsili ve genç girişimciliği ve istihdamını geliştirmek amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Sayar, yeşil listenin 1 yıllık süre içinde vaat ettiği projelerin ve çalışmaların büyük bir çoğunluğunu yerine getirdiğini, DTSO organlarının uyum için önemli çaba sarf ettiğini belirtti. Genç Girişimciler Kurulu’nun DTSO’nun tüm çalışmalarına katılım sağladığını, gençler olarak temsilde yer aldıklarını ve bundan sonrada yönetim kurulu ve oda organlarında geliştirilecek tüm proje ve çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, DTSO ve DTB ortaklığında Kadın Girişimciler Kurulu’nun kurulduğunu, her iki kurum bünyesinde kadın girişimcileri temsil etmeye çalıştıklarını ifade etti. Amaçlarının kadınların ekonomik alana katılımını ve temsilini geliştirmek olduğunu belirten KOÇ, destekleri için yönetim kurulu ve meclisine teşekkür etti.

Daha sonra söz alan DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, DTSO’nun tüm organları ile demokratik ve katılımcı bir şekilde faaliyet gösterdiklerini, meslek komiteleri, girişimci kurulları, kadın meclisi yapısı ile vaatlerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını aktardı. Geçen bir yıllık süre içinde yapılan özverili çalışmalar sonucunda bugün önemli sonuçlar üretildiğini aktardı. Dünyada ve Türkiye’de artan ekonomik sorunlara da değinen Birtane, yaşadığımız ekonomik sorunların aşılması için yerelde iş insanlarının bir araya gelerek sermayelerini birleştirmeleri ve güçbirliği kurmaları gerektiğini belirtti. Birtane, DTSO olarak farklı sektörlerde güçbirliği şirketlerinin kurulması ile ilgili çalışma yaptıklarını, güç birliği şirketlerinin ekonomik sorunların çözümünde önemli bir model olduğunu ifade etti. Birtane, komiteler, komisyonlar, kadın meclisi, genç ve kadın girişimciler kurulu ve yüksek istişare kurulu gibi yapılara katılarak destek sunan tüm iş insanlarına ve emeği geçenlere teşekkür etti. DTSO’nun 1 yıllık faaliyetlerini paylaşan Kaya, sunumunda yeşil listenin kitapçığında yer alan hedefler ve vaatlerin ne kadarının gerçekleştiğini aktardı. DTSO’nun yeni hizmet binası, vize merkezi, Eximbank, İhracat Ofisi, Girişimci Destek Merkezi, Akademi, Fuar çalışmaları, Güçbirliği şirketleri, Kadın Meclisi gibi farklı alanlarda gerçekleştirilen faaliyetler ve gelecek 3 yıl içinde hedefledikleri çalışmalar hakkında detaylı sunum yaptı. Kaya, tüm bu çalışmaların kentteki kurumlar işbirliğinde yapıldığını ve kentte Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gibi kuruluşlar ile işbirliği içinde çalıştıklarını, düzenli olarak bir araya geldiklerini aktardı. Aynı şekilde Odanın iç organlarının da, meclis, yönetim kurulu, meslek komiteleri ve kurulların düzenli olarak bir araya geldiklerini projeler ve fikirler geliştirerek katkı sunduklarını ve DTSO’ya aidiyet duygusunun güçlendiğini aktardı. Kaya, yıllık değerlendirme toplantılarına devam edeceklerini, her yıl yapılan çalışmaları organları ve üyeleri ile şeffaf bir şekilde paylaşarak, hesap vereceklerini aktardı.
OGÜNhaber