Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, kayyım dönemine ait borçların, Mardin Valiliğince çıkarılan bir yazı ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu gerekçe gösterilerek billboardlardan kaldırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Eşbaşkan Türk, billboardlardan kaldırılan kayyım borçları ilgili açıklama yaptı

Eşbaşkan Ahmet Türk, açıklamasında şunları belirtti: Değerli Mardin halkı, sizin de bildiniz gibi Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ve Mardin Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nü (MARSU) çok büyük borçlarla devraldık. Mardin’in gerçek sahibi olarak bu borçları ayrıntılı olarak bilmeye hakkınız olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda borçları bu hafta itibariyle billboardlarımızda asmaya başladık. Fakat Mardin Valiliği tarafından 10 Mayıs 2019 tarihinde çıkarılan bir yazı ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu gerekçe gösterilerek billboardlarımız kaldırıldı.

Şeffaf belediyecilik şiarıyla çıktığımız bu yolda kimseyi hedef haline getirerek karalama ve anti-propaganda niyetimizin olmadığını belirterek, belediyemizin şu an yaşadığı sıkıntıların nedenlerini bilmeye hakkınız olduğuna inanıyoruz.

Burada amacımız halkımızı belediyemizin durumu ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamaktı. Billboardlarımızda 2911 sayılı yasayla ilgili bir açıklama olmadığı açıktır. Sadece banka isimleri ve borç rakamlarıyla yapılan bilgilendirmeye yönelik afişlerimizin propaganda içerikli hiçbir yönü yoktur. Bu konuyla ilgili yasal yollara başvurumuzu yapmış bulunmaktayız.
OGÜNhaber