Devrekani Federasyonu’na bağlı; Kadıoğlu ve Çevre Köyleri Koruma Derneği (KA-DER), 3 yıl sonra Beykoz Kaymak Donduran Mesire alanında piknik programı düzenlendi.

Kadıoğlu ve çevre köyleri piknikte bir araya geldi

Covid-19’dan dolayı, 3 yıldır Kadıoğlu ve Çevre Köyleri  Koruma Derneği’nin düzenleyemediği piknik programı geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Pikniğe AK Parti İstanbul Milletvekilli Hulusi Şentürk, Üsküdar Belediyesi STK’lardan sorumlu danışman başkanı ve meclis üyesi Esat Kalay katıldı. Piknikte çeşitli yarışmalar, etkinlikler yapıldı. Hulusi Şentürk, Esat Kalay ve Yaşar Karakal konuşma yaptılar.

‘’Ne yazık ki siyasetçi üretemedik, bizim daha çok siyasetçi yetiştirmemiz lazım.’’                                                                                    
Siyasi olarak Kastamonular birlikte beraberlikte daha iyi çalışmalar yapması gerekir diyen AK Parti İstanbul Milletvekilli Hulusi Şentürk, Ne yazık ki siyasetçi üretemedik, bizim daha çok siyasetçi yetiştirmemiz lazım dedi. İstanbul’da tek Kastamonulu vekil olsam da tüm hemşirelerimizin dertlerine ortak olup onların sorunlarıyla ilgileniyorum. Her daim tüm hemşirelerimizin yanında olmaktan gurur duyuyorum. Kastamonu, kültürüne, tarihine bayrağına her türlü bağlıdır dedi.    

‘’Üsküdar ilçemiz adeta derneklerin merkezi hâline dönmüştür.‘’        
 
Antep ve Mardin’deki  kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Üsküdar ilçemiz adeta derneklerin merkezi haline dönmüştür diyen Üsküdar Belediyesi STK’lardan sorumlu Esat Kalay, Sivil toplumdan sorumlu başkan danışmanı olduğum günden bu yana dernekler, muhtarlar ve tüm sivil toplum kuruluşları iyi bir dayanışma halindeyiz. Derneklere elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz.

Bunlardan birisi de bugün, bir arada olduğumuz Kadıoğlu ve Çevre Köyleri Koruma Derneği’nin piknik etkinliğidir. Dernekçilik sanıldığı gibi kolay değildir, dernek yönetimlere bu özverili çalışmalarına destek olmamız gerekir. 

Geçen yıl Kastamonu Bozkurt’ta yaşanan sel felaketinde Üsküdar Belediyesi olarak en hızlı şekilde 18 tır malzeme ve ekipmanı ulaştırdık. Elimizden geldiğince tüm hemşirelerimizin sorunlarıyla ilgilendik. İnşallah kısa süre içerisinde de sahil kıyılarını eski günlerine kavuşturacağız dedi. 

‘’Dernek işini yürütmek kolay değil, büyük bir azim, emek ve sevgi ister.’’                                                                                                                                                                                                                                            Kadıoğlu ve Çevre Köyleri Koruma Derneği Başkanı Yaşar Karakal, İstanbul’da 560 bin Kastamonulu var lakin İstanbul’da Kastamonulu milletvekilli sayımız ne yazık ki bir kişi var. Bu bağlamda biz siyasette eksiğiz keşke bu konuda kendimizi gösterebilsek. 3 yıl aradan sonra yeniden buradayız.                      

Dernek işini yürütmek kolay değil, büyük bir azim, emek ve sevgi ister. Dernekçiliği seven insanlar bunların üstesinden gelir. Buraya geldiğinizden dolayı değerli üyelerimize ve misafirlere teşekkür ederim dedi. 

Konuşmaların ardından Hulusi Şentürk, Esat Kalay ve Yaşar Karakal alandaki masaları dolaşıp vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinlediler.  
OGÜNhaber