Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, ilimizde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Güzeloğlu, İslami STK Temsilcileriyle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

İl Müftüsü Karabayır’ın konuşmasında sonra bir konuşma yapana Vali Güzeloğlu konuşmasında, ‘Bunun altını özellikle çizmek istiyorum sınırlı ve süreli bir hayatı yaşıyoruz Hayatın kendisi bir emanet Emanetin sahibi Cenabı Allah, ne zaman, nerede bu emaneti alacağını bize bildirmeden, yaşadığımız her an ve nefes aldığımız her zaman rızasını kazanacak bir hayat sürmemiz gerekiyor’ diyen Vali Güzeloğlu, Hayatın kendisi emanetse, Allah’ın hayatın içinde emanet verdiği her şeyin hesabını, makamın, mevkinin, bilginin, kuvvetin, varlığın hesabını soracağını bize beyan ettiğini, bu tefekkürle hayatı ifa ederek yaşanıldığında, şüphesiz her an muhasebe yapılarak, bir gün hesabı verilecek sorumluluklar içerisinde hayatın sürdürüldüğünü belirtti.

İftar yemeğinde Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra; İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İslami Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çakmataş ile ilimiz İslami STK temsilcileri yer aldı. Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda, İslami Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çakmataş’ın açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır bir konuşma yaptı.

Aynı zamanda İslam’ın bilhassa içtimai bir mesuliyet müessesesini çok önemseyerek bizlere hatırlattığını ifade eden Vali Güzeloğlu, Orucun da sadece belli bir saat aralığında, bir şeylerden men edilmek değil, bilhassa ve özellikle, toplum hayatında bütün bir hayatı bunlardan yoksun yaşayanları idrak etmek, bunları muhasebe etmek ve onun üzerinde bir içtimai yardımlaşma bir kardeşlik tesis etmek ve geliştirmek olduğunu söyledi. Programda yapılan konuşmaların ardından dua edildi. Akşam ezanın okunması sonrası yenilen iftar yemeğiyle program sona erdi.
OGÜNhaber