Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Diyarbakir Şubesi tarafından düzenlenen iftar programında dernek üyeleri ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Vali Güzeloğlu, Müsiad iftar programına katıldı

İftar programında Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, kurum müdürleri ve MÜSİAD üyeleri ile çok sayıda iş insanları yer aldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akşam ezanının okunması ile birlikte iftarlar açıldı ve ardından yemek duası yapıldı. Davetlilere hitaben bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, konuşmasına “Bugün Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'nin bir gece öncesinde iftarımızı birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öncelikle tuttuğumuz oruçları Rabbim kabul eylesin. Ramazan'ı anlamına eren, anlamı ile yaşayan ve bütün bir hayatını Ramazan üzerine yaşayabilenlerden eylesin’’ diyerek başladı.

Konuşmasının devamında “Ramazan hepimize sunulan çok özel bir zaman. İnsanın kendisinden başlayarak hayatı anlamlandırması, özellikle orucun anlamı içerisinde bütün bir hayat bu yoklukla imtihan olan ve belki bizim hiç tadamayacağımız sıkıntılara düçar olanları kendi benliğinde yaşaması ve elindeki her türlü fazlayı infak ederek eksik olanı tamamlaması adına Rabbim hepimize böyle bir anlayışla Ramazanı idrak eden ve İnşallah şimdiden de onun sonucundaki en büyük hediye olan Ramazan Bayramı’na erenlerden eylesin’’ diyerek devam etti.

MÜSİAD’ın 90 yılında başlayan ve bugün milyonlara ulaşan istihdam büyüklüğünde Ramazan'ın ve Ramazan iftarlarının çok özel bir anlamı ve manası olduğuna değinen Vali Güzeloğlu, “Gerideki görev yaptığım bütün illerde, bizim de kalbi bir rahatlıkla ve büyük bir mutlulukla katıldığımız iftarlardır. Çünkü zenginliği sadece maddi varlıkla değil, bilhassa ve özellikle manevi anlamda yaşamak adına MÜSİAD’ın kuruluşundan bugüne yaklaşımı takdire şayandır “dedi. Maddi kazanımı red etmemekle birlikte esas zenginliğin gönül zenginliği olduğunu bilerek ve gönüllere girerek bu anlamda bir hizmet verebilmek olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, “MÜSİAD’ın bugün ülke ekonomisinin kalkınmasında, Diyarbakır'ın kalkınmasında, burada olan ve olmayan bütün üyelerimizin katkı ve çabalarıyla çok büyük gayretleri var. Yurtdışına ulaşan, yurtdışındaki büyük girişimlere ve yatırımlara kadar ulaşan büyük zenginliği var. Ama öte yandan ahlakı ve ahlak temelinde kalkınmayı ve inanç ile birlikte buluşmuş bir toplum idealine bu toplumu taşıma noktasında çok güzel bir misyonu var. Ramazan iftarları da bunun pekiştiği, buluştuğu, kucaklaştığı çok güzel buluşmalardır.’’şeklinde konuştu. Vali Güzeloğlu konuşmasının sonunda “Bu güzel buluşmaya vesile olduğu için ve ilimize ve ülkemize kattıkları için değerli başkanımıza, üyelerimize ve burada bulunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu birlik ve beraberlik ruhu içerisinde daha nice güzel Ramazanlar ve böylesi zamanlara erişmeyi nasip eylesin diyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı. İftar programı günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
OGÜNhaber