herkezindoğru bildiği 10 tane yanlışı sizler için derledik

Doğru bilinen 10 yanlış

1- Çin Seddi aydan görünebilir. Ay üzerindeyseniz pek çok şey görebilirsiniz ama Çin Seddi bunlardan biri değildir. 1938 tarihli 'Second Book of Marvels' isimli kitabında Richard Haliburton Çin Seddinin ayndan görülebilen insan yapımı olan tek şey olduğunu iddia etti.

2-Balık yanında yoğurt yenmez. Bilinenin aksine balık tazeyse yoğurtla birlikte yenilmesinde sakınca yok. Zehirlenmenin sebebi yoğurt değil, balığın içinde bulunan 'histamin' proteini. Bu madde yoğurtta da olduğundan, birlikte yenildiğinde vücuttaki 'histamin' miktarı artabiliyor ve alerjik durumu olan kişilerde kızarıklığa ya da kaşıntıya neden olabiliyor.

4- Balıkların hafızası birkaç saniyeliktir. Japon balığı en az üç aylık bir hafızaya sahiptir

5-Çok şeker yiyen şeker hastası olur. Fazla şeker alımı ile diyabetli olmak arasında herhangi bir ilişki yoktur.

3-Pisa Kulesi yamuk yapılmıştır. İtalyanların bu ünlü çan kulesi aslında dik olarak tasarlanmış. Fakat yapıldığı tarih olan 1173 yılından itibaren temeldeki yumuşak zemin sebebiyle güneye doğru kaymaya başlamış.

6-C vitamini soğuk algınlığıyla savaşıyor. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığını iyileştirmiyor.

7-Ispanak insanı güçlendirir. Tıpkı Temel Reis gibi: Bu efsane, ıspanağın demir açısından zengin olduğu gerçeğinden ileri gelir. Fakat tam bu noktada bir hata yapılıyor, çünkü aslında ıspanakta sanıldığı kadar çok demir bulunmaz.

8- Einstein matematik dersinde başarısızdı. Bu, hemen herkesin inandığı yanlış bir bilgidir. Kaynağı ise 1935 yılında yayımlanan bir makaleye dayanır.

9-Roma'yı Neron yakmıştır. Tarihçiler yangının Neron'un politik rakipleri tarafından çıkarıldığını ve daha sonra suçu onu üzerine attıklarını düşünmektedir. Aslında Neron bir kahraman sayılırdı, yangını söndürmeye çalışmış, evsiz kalanlara yiyecek bulmuş ve şehrin yeniden tasarlanması için sağlamıştı.

10-yüksekten Düşürülen bozuk para öldürür. Bozuk parayı ne kadar yüksekten düşürmüş olursanız olun, ulaşabileceği son hız 50-80 km'dir. Ki bu öldürecek kadar hızlı değildir ama acıtır.
OGÜNhaber