Hiç yalan söylemem demeyin;Önce şunu bir kabul etsek, evet arada mecbur kalıyorum desek!

En çok söylenen yalanlar!

Bir ara görüşelim; O ara asla gelmez, bunun yalan bir dilek olduğunu iki taraf da bilir. Doğrudan gün, saat ve yer konuşulmuyorsa o iş yaştır. Yine de sosyal hayat biraz da böyle yürür.

Bayağı kilo vermişsin; Genelde bu yalanı söylemeye insan zaten mecbur bırakılır. Hayatını kilo vermeye adamış, sadece ara öğünde ne yiyeceğini düşünerek yaşayan bir arkadaşınız, “Nasıl kilo vermiş miyim?” diye sorduğunda, bu sorunun “Hayır” cevabı tarihte hiç olmamıştır.

Sorun sende değil bende; Tarihin en sık kullanılmış yalanı olabilir. Kim bilir kaç çift bu ezber cümleyle ayrılmıştır. Sorun sendeyse, git çöz o zaman, onu da ben mi çözeyim?

Şimdi seni arayacaktım; Zaten aranması gereken bir kişidir ya da son dönemde çok ihmal edilmiştir. Telefon çaldığında coşkuyla açıp “şimdi seni arayacaktım” dersiniz. şimdi? O an mı yani? Neyse, karşıdakini seviyorsak katlanırız.

Feci trafik vardı; Türkiye sınırlarında yaşanan her tür gecikmede kullanılabilecek bir yalandır. Özellikle büyük şehirlerde trafiğin hayatı bir anda nasıl felç edebileceğini herkes biliyordur. inanılır.

Bütün gün toplantıdaydım; Cumhurbaşkanı olsan, bir holdingin yönetim kurulu başkanı olsan bütün gün toplantı olmaz. Arada mutlaka bir ara verilmiştir. Neyse! Bazen o arada da insanın kafası kaldırmaz ya…

Beş dakika sonra oradayım; Bunun bilimsel olarak hesaplanmış bir beş dakika olmadığını hepimiz biliriz. Gerçekten o şahsın beş dakika sonra yanımızda olmayacağını da! Artık raydan çıkmış bir yalandır bu, bekleriz.

Telefonun sesi kısık kalmış; Uzun uzun anlatmaya bile gerek yok. Kim daha önce bu yalanı söylemedi? Zaten herkes durumun farkında olduğundan, birbirimize inanmayı tercih ediyoruz. Telefonun sesi bazen gerçekten kısık kalıyor, o ayrı!

Ben mail atmıştım size; Adres yanlış yazılmamışsa atılan mail gelir, bu bir kuraldır. O mektup kaybolmaları eskidendi. O yüzden atılmamış mailler için “Ben dün yollamıştım” demeyin, yalan!
OGÜNhaber