Mucitler sayesinde yaşamımız daha kolay bir hale gelmiş bulunmakta.Peki bu icatlarları yaparken mucitler ne gibi zorluk yaşadılar.Bu listemizde buluşlarını yaparken veya denerken ölen mucitleri sıraladık.

İcadı yüzünden hayatını kaybetmiş mucitler

Sieur Freminet’in Oksijen Tüpü: Frement bu buluşuyla artık su altında nefessiz kalmayacağını iddia ediyordu.Fakat denizin dibine indiği bir kaç dakikadan sonra tüp bozulduğu icin can verdi.

Henry Fleuss’un Geliştirilmiş Oksijen Tüpü: İlk oksijen tüpü denemesinden ders çıkaran Fleuss, güvenli bir oksijen tüpü icat etmek istedi. Kullandığı kompresör sayesinden nefessiz kalmayacaktı. Fakat Fleuss, icadını denerken aşırı oksijene maruz kalınca hayatından oldu.

Max Valier’in Roket Arabası: Avusturyalı mucit Valier 1930 yılında, alkolle çalışan bir roket araba icat etti. İlk denemesini Berlin’de bir pistte, halkın önünde yapacaktı. Ancak araç test sürüşü sırasında havaya uçtu. Valier ise yanarak can verdi.

Thomas Midgley’in Hastalar İçin Mekanik Yatağı: Çok ünlü bir mucit ve mühendis olan Midgley, 51 yaşında hastalanıp yerinden kalkamaz olunca kendisi gibi sıkıntılar yaşayan insanlar için bir yatak tasarladı. Ancak 1944 yılında mekanik yatağın bozulması nedeniyle parçaların arasında kalan Midgley boğularak öldü.

Karel soucek'in darbe emici varili: Profesyonel bir dublör olan Kanadalı Karel Soucek, Niagara Şelalesi’nden aşağı atlamasını sağlayacak modifiye edilmiş bir varil geliştirdi. Niagara Şelalesi’nden atladıktan sonra ufak birkaç kanamayla hayatta kalan Soucek, 1985 yılında Teksas’ta Houston Astrodome adındaki özel olarak yapılmış, 180 fit yüksekliğindeki şelaleden yapacağı atlayışı finanse etmesi için bir şirketi ikna etti. Maalesef atlayış başarısızlıkla sonuçlandı. Karel Soucek havuzun merkezi yerine kenarına çarpınca kapsül parçalara ayrıldı ve Soucek hayatını kaybetti.

Alexander Bogdanov’un Kan Transferi: Alexander Bogdanov, kan transferi yoluyla gençleşilebileceğine inanıyordu. 1928’de kendi üzerinde yaptığı 12’nci test sırasında yanlış kan tipi sebebi ile hayata veda etti.

Dinamitin Mucidi Nobel Kendinin Değil Kardeşinin Ölümüne Sebep Oldu: O yıllarda kömür ve diğer değerli madenlerin çıkarılmasında, tünellerin açılıp, köprülerin yapılmasında dev kayalar büyük engeldi. Nobel bu yüzden özellikle patlayıcılar üzerinde çalışıyordu. Ancak yaptığı deneylerden biri hem laboratuvarına hem de kardeşiyle birlikte dört kişinin hayatına mal oldu.

William Nelson’un motorlu bisikleti: General Electric için çalışan 24 yaşındaki mucit William Nelson icat etmiş olduğu motorlu bisikletin test sürüşünde kaza yaptı ve bu kaza sonrasında yaşama veda etti.

Marie Curie’nin Uranyumu: 1934 yılında Fransa’nın Savoy kentinde kan kanserinden öldü. Hastalığı, aşırı dozda radyasyona maruz kalmasına bağlandı. Bu yüzden ona “bilim için ölen kadın” denildi.

Aurel Vlaicu’nun Tek Kişilik Uçağı: Romanyalı mucit Vlaicu, 1913 yılında tek kişilik bir uçak geliştirdi. Kendi adını verdiği bu uçakla ilk denemesini Karpat Dağları’nın üzerinde yaptı. Ancak umduğu başarıyı yakalayamadı ve yere çakılan uçak hayatına mal oldu.

Thomas Midgley’in Hastalar İçin Mekanik Yatağı: Çok ünlü bir mucit ve mühendis olan Midgley, 51 yaşında hastalanıp yerinden kalkamaz olunca kendisi gibi sıkıntılar yaşayan insanlar için bir yatak tasarladı. Ancak 1944 yılında mekanik yatağın bozulması nedeniyle parçaların arasında kalan Midgley boğularak öldü.
OGÜNhaber