Perdeyi gökyüzü ile birleştiren Açık Hava Sinemaları yaz boyunca İstanbul şehrinin bir çok noktasında izleyici ile buluşuyor. Öne çıkan etkinlikleri sizin için derledik.

Sinema keyfi açık hava sinemalarında

UNIQ Açıkhava Film Festivali / UNIQ İstanbul / Başka Sinema ve UNIQ ortaklığı ile yaz boyunca süren bu festivali kaçırmayın. Yıl boyunca adından söz ettirmiş birbirinden enfes filmlerden oluşan seçki 12 Haziran - 15 Eylül arası haftada 4 gece sizleri bekliyor.

Açık Havada Başka Sinema / Bomontiada / Şehrin bir diğer toplanma ve sosyalleşme alanlarından biri olan ve son yıllarda büyük bir yükselişe geçen Bomonti semtinin merkezindeki Bomontiada 12 Haziran - 18 Eylül tarihleri arası her çarşamba ücretsiz gösterimleri ile sinema severleri bekliyor.

Bir Yaz Gecesi Sineması / Kundura Sinema / Şehrin en ilgi çekici toplanma alanlarından olan Kundura artık yaz ayları denince açık hava etkinliklerinde akla ilk gelen yerlerden biri olmayı başardı. Bu yıl Bir Yaz Gecesi Sineması 11-14 Temmuz arasında gerçekleşecek ve gösterim sonlarında DJ performansları ile oldukça eğlenceli bir deneyim sunuyor, şimdiden ajandanıza not edin diyelim.

Açık Havada Popcorn Kokusu Var / Sultan Park / Şehrin merkezinde özenle korunan bu alanda gösterimler 24 Haziran - 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor, kaçırmayın deriz.

Boğaz’da Sinema Keyfi / Sait Halim Paşa Yalısı / Yeniköy, İstanbul Boğazı kenarındaki semtler arasında en güzel manzaraya sahip, deniz kenarında oturduğunuzda size en fazla huzur verecek olan belki de… Yeniköy’ün yalıları arasında en ünlüsü ise, kuşkusuz 19. yüzyıl Osmanlı mimarisinin en görkemli örneklerinden olan Sait Halim Paşa yalısı. 2000’lerin başında atlattığı yangının ardından uzun süreli bir restorasyonla eski görkemine kavuşan Sait Halim Paşa Yalısı, bu yaz bir kez daha açık havada sinema keyfini, yaz gecelerinde Boğaz keyfiyle birleştiriyor. Temmuz ayı boyunca bazı Salı, Çarşamba ve Perşembe gecelerinize renk katacak programda altı film yer alıyor. Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir deneyim.
OGÜNhaber