Tarihi kent İstanbul, sanatseverler için birbirinden güzel müzelere ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz bu müzeler, ziyaretçilerine kültür dolu anlar yaşatıyor.

Tarihi yarımadada ziyaret edebileceğiniz müzeler

Sait Faik Abasıyanık Müzesi: Edebiyatımızın ünlü yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın, Burgazada’daki müzeye çevrilen evi ziyaretçilerini bekliyor. Müze yazarın giysileri, notları ve anılarına dair pek çok detayı ziyaretçilerine sunuyor.

Sakıp Sabancı Müzesi: 2002 yılında ziyarete açılan Sabancı Müzesi, zengin koleksiyonu, kabul ettiği kapsamlı uluslararası geçici sergileri, eğitim programları, yapılan çeşitli konser, konferans ve seminerleriyle birçok ünlü sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Çok yönlü bir müzecilik ortamı sunan müze, Emirgan’da bulunuyor. Sabancı müzesi yalnızca Çarşamba günleri ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Salt Galata: 1892 yılında Fransız asıllı Levanten Mimar Alexandre Vallaury tarafından Bank-ı Osmanî-i Şahane için tasarlanan Salt Galata, Karaköy’de bulunuyor. 2011 yılında kar amacı gütmeyen bir sergi mekanı olarak da kullanılmaya başlanan bina, mimarisindeki şaşırtıcı farklılıklarla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Salt, ziyaretçilerine kütüphane, arşiv, restoran ve alt katındaki Osmanlı Bankası Müzesi’ni de dolaşma imkanı sunuyor.

Sirkeci Garı Müzesi: 2005 yılında halka demiryolu sevgisini aşılamak ve gelecek nesillere kullanılan eski eşyaları tanıtmak amacıyla kurulan müze, İstanbul Gar Binası içinde bulunuyor. Müzede yaklaşık 300 eser ziyaretçilere sunuluyor.

Türkiye İş Bankası Müzesi: 2007 yılında açılan Türkiye İş Bankası Müzesi Eminönü’nde bulunuyor. Müze, ziyaretçilerine bankanın kuruluşu ve tarihine dair pek çok eser sunuyor. Müzede gerçekleştirilen atölyelerle çocuklara ve gençlere hem ekonomi hem de tarih alanında eğitimler veriliyor.

İstanbul Modern: Türkiye'nin ilk çağdaş sanat müzesi olma özelliğini taşıyan İstanbul Modern, 2004 yılından bu yana İstanbul Boğazı’nın kıyısındaki 8.000 metrekarelik yerinde ziyaretçilerini karşılıyor. Ev sahipliğini yaptığı süreli ve sürekli sergileri, fotoğraf galerisi, eğitim ve sosyal programları, kütüphane, sinema, restoran ve mağazası ile ziyaretçilerine çok yönlü bir hizmet alanı sunuyor. Müze, Perşembe günleri ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Oyuncak Müzesi: 23 Nisan 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulan müze, tarihi bir köşkte ziyaretçilerini karşılıyor. Her yaştan ziyaretçisini bekleyen müzede 40'tan fazla ülkeden alınan oyuncaklar sergileniyor. Müze ayrıca İstanbul'a 'oyuncak müzelerinin başkenti' ünvanını kazandırma özelliğini taşıyor.
OGÜNhaber