Batman Belediyesi’nin beğeniyle takip edilen kültür sanat etkinlikleri kapsamında, nefesli sazlardaki ustalığıyla tanınan ünlü Azeri sanatçı Alihan Samedov, Batman'da bir konser verdi.

Samedov konseri mest etti

Her ay birbirinden zengin etkinliklerle Batmanlılara unutulmaz anlar yaşatan Belediyemiz, 2019 yılı kültür sanat etkinlikleri programında Balaban Konseriyle müzikseverleri mest etti. Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi'nde düzenlenen Balaban Dinletisi’nde Samedov’a; Klavye ve Piyanoda Göksel Kokşa, Kanunda Savaş Akbaba, Davulda Sinan Özen, Bateride Günay Aksu, Nağarada Rafik Askerov Garmon ve Basgitarda Serkan Sönmezocak eşlik etti.

AKSOY: ‘MÜZİK RUHU ZENGİNLEŞTİRİR VE İYİLEŞTİRİR’ Ankara’daki temaslarının ardından ayağının tozuyla geldiği Batman’da Balaban Dinletisi’ne katılan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Samedov ve ekibini tebrik etti. Konser dinletisinin ardından sanatçıları tebrik eden Aksoy: “Müzik insanın ruhuna hitap eder ve ruhu güzelleştirir, zenginleştirir, iyileştirir. Aklınızı kullanarak, teknolojiyi kullanarak şehirler imar edilebilir, altyapı ve yollar yapılabilirsiniz fakat ruhunuzu, gönlünüzü zenginleştirmedikçe mutlu olmanız mümkün değildir.” dedi.

Dünyaca ünlü sanatçı Alihan Samedov ile Balaban Dinletisi’nin dinleyenlere unutulmaz anlar yaşatıldığı program bitiminde konuşan Aksoy, şöyle devam etti: “Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün birbirinden güzel çalışmaları devam edecek. Bu şehrin insanları her şeyin en güzeline layıktır.” dedi. Başkan Vekili Aksoy, Batman’a gelen konuklara Batman’ı sembolize eden Petrol Pompası hediye ederken, Samedov da Aksoy’a Balaban Seti takdim etti.
OGÜNhaber