Televizyonda hangi filmler var? İşte 16 Temmuz Salı TV'de film programı...

TV'de bugün film ekranı / 16 Temmuz Salı

Sinema TV // 21.30 // Eğer Yaşarsam - If I Stay // Geçirdiği trafik kazasının ardından komaya giren Mia'nın hayatı tamamen değişir. Ya ölmeyi ya dayanıp hayal ettiğinden farklı bir yaşam sürmeyi seçecektir. Gitmek ya da kalmak tamamen Mia'nın kendi seçimi olacaktır. // Televizyon ekranlarında yapımcı ve yönetmen kimliği ile tanınan R.J. Cutler’ın sinemada dişe dokunur ilk uzun metrajlı işi olan yapım, Gayle Forman’ın romanından Shauna Cross tarafından senaryolaştırıldı. Filmin başrolünde yükselen genç yıldız Chloë Grace Moretz yer alırken ona kadroda Mireille Enos, Liana Liberato Stacy Keach, Jamie Blackley gibi isimler eşlik ediyor.

Show TV // 22.00 // Fury // Fury, 1945 yılının Nisan ayında, İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde Komutan Wardaddy, topçu Boyd Swan, yu¨kleyici Grady Travis, şoför Trini Garcia ve yardımcı şoför Norman'dan oluşan müfreze, 300 düşman askeriyle karşılaşır ve tüm imkansızlıklarla savaşmak zorundadır. Beş askerden oluşan küçük ekip, bölgede kalan son Amerikan ordusu askerlerinden oluşur. Birlik az sayıda askerden oluşmasının yanı sıra cephane anlamında da bir hayli zor durumdadır. Gruba komuta eden Çavuş Wardaddy'nin Avrupa'nın tamamını yıkıma uğratan bu savaştaki son görevi, askerlerini Nazi birliklerinin kuşatması altında olan bu bölgeden sağ salim çıkarabilmektir. // Brad Pitt ve Shia Labeouf'un başrolünde olduğu filmin yönetmeni David Ayer.

TRT2 // 22.00 // Düşman - Enemy // Adam Bell, güzel kız arkadaşı Mary ile bile birlikte olama isteği duymayan asık suratlı, dağınık bir tarih profesörüdür. Bir iş arkadaşının tavsiyesi üzerine bir film izleyen Adam, kendisini Anthony Clair isimli aktörde görür ve adamı takip etmeye karar verir — zevkine varacağı bir macera olacaktır bu. Benzer adamlar karşılaşır ve hayatları garip ve geri döndürülemez bir biçimde birbirine geçer. // Nobel Ödüllü Portekizli yazar Jose Saramago'nun Türkçe'ye Kopyalanmış Adam ismiyle çevrilen 2002 tarihli romanından uyarlanan Düşman filminin kadrosunda Jake Gyllenhaal ve Melanie Laurent bulunuyor, ayrıca filmin yönetmeni Denis Villeneuve.

Sinema TV // 23.30 // Paramparça - In The Fade // Katja, eşi Nuri ve 6 yaşındaki oğlunu bir patlamada kaybetmiştir. Yaşadığı acıdan sonra yıkılan Katja’nın tek isteği, terör saldırısının kimler tarafından neden yapıldığını öğrenmektir ve bunun için mahkemeye başvurur. Saldırı ile ilgili ortaya çıkan deliller Neo-Nazi bağlantılarına işaret eder. Fakat mahkeme delilleri yetersiz bulup zanlılara ceza vermez. Karar karşısında öfkeye kapılan Katja, kendi adaletini sağlamak adına yollara düşer. // Fatih Akın'ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Diane Kruger, Numan Acar ve Ulrich Tukur yer alıyor.

Kanal D // 23.15 // Öğrenci İşleri // Değerli bir arazi üzerinde bulunan, babadan kalma dershaneyi işleten Kısmet maddi anlamda zor günler yaşar. Bin bir zorlukla işlettiği dershane üzerine müteahhit kardeşi İsmet ile sürekli restleşmektedirler. İsmet dershanenin arsasını satın almaya çalışmaktadır ancak Kısmet her şeye rağmen işini sürdürmeye kararlıdır. Kısmet tüm çabalarına rağmen iflasın eşiğine gelir ve İsmet ile iddiaya girmek zorunda kalır. Buna göre eğer iddiayı kazanırsa İsmet dershanenin borçlarını ödeyecek ve ayrıca öğrencilerden birinin hastane masraflarını da karşılayacaktır. İsmet kazanırsa araziyi satın alacaktır. Kimin sınıfı daha çok sınav kazanırsa iddiayı o kazanmış olacaktır. Kısmet üç yıldır sınavı kazanamayan öğrencilerden kurulu bir sınıfın öğretmeniyken İsmet para karşılığı üniversite öğrencileriyle anlaşıp onlardan oluşan bir sınıf kuracaktır... // Talip Karamahmutoğlu'nun yönettiği filmin kadrosunda Murat Akkoyunlu, Fırat Tanış, Yeliz Şar ve Deniz Celiloğlu yer alıyor.

Sinema TV // 19.30 // Yükselen Güneşin Ülkesinde - Half of a Yellow Sun // Nijeryalı zengin bir ailenin ikizleri olan Olanna ve Kainene, 1960'ların bağımsızlık zamanlarında, İngiltere'deki eğitimleri için çok farklı iki yol seçerler. Olanna, sıradışı profesör sevgilisi ile mütevazı bir semtte yaşamayı tercih ederken, Kainene ailesinin tercihlerinden yana bir yol seçerek başarılı bir iş kadını olur. Ancak iç savaş patlak verince, her iki kardeşin de hayatları, ülkeleri gibi paramparça olacaktır. // Nijerya’da Biafra Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilan etmesiyle alevlenen Nijerya İç Savaşı’nın etrafında gelişen olayların ve iki kız kardeşle ailelerine olan trajik etkilerinin anlatıldığı bu çarpıcı 2013 yapımı filmin oyuncu kadrosunda Chiwetel Ejiofor, Hakeem Kae-Kazim, Thandie Newton, Anika Noni Rose ve Joseph Mawle yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Biyi Bandele var.
OGÜNhaber