Zamanında sahip oldukları saç modeliyle akımlar yaratan ikonik yıldızlar, bir dönem konuşulmuş, birçok gencin stilini belirlemiş, hayranlık yaratmışlar.

İkonik saç modelleri

Afro Yine 1960’lı yıllarda popüler olan afro saç, Afrikalı Amerikalıların saç stili ve adını da buradan alıyor. Zamanın ikonikleşen saç modelinin seveni hala çok.

Arı kovanı modeli Uzun saçın arı kovanı olarak toplanıldığı saç kesimi ilk olarak Audrey Hepburn ile ikonikleşti. Yıllar sonra da Amy Winehouse ile yeniden popülerleşen saç modeli hâlâ sevilerek kullanılıyor.

Doğal uzun saçlar Ortadan ayırdığı, uzun saçlarının doğallığıyla dikkat çeken Ali MacGraw, 70’lerin moda ikonu olarak anılıyor.

Bob saç kesimi Victoria Beckham ile ikonikleşen, arkası kısa önü uzun, küt saç kesimi yıllardır kısa saç severler tarafından kullanılıyor.

Havalı saçlar 1970’lerde ünlenen saç modeli, Charlie’nin Melekleri adlı filmde oynayan Farrah Fawcett sayesinde dönemin en ikonik saçı haline geldi.

Kabarık saçlar 1960’larda moda olan kabarık saç modeli, dönemin ABD Başkanı John F. Kennedy’nin eşi Jackie Kennedy ile popüler hale geldi.

Katlı saçlar Friends dizisindeki Rachel rolünü canlandıran Jennifer Aniston ile ikonikleşen katlı saçlar, uzun yıllar severek kullanıldı.

Kısa kâkül 1950 yılında Bettie Page ile ünlenen saç modeli, yıllarca herkes tarafından çok sevildi. Ayrıca Page’in siyah saç rengi de popülerleşti.

Küt, kâküllü ve kabarık 1980’li yılların ünlü şarkıcısı Debbie Harry sayesinde ikonikleşen saç şekli, hâlâ birçok insan tarafından severek kullanılıyor.

Kısa ve havalı saç modeli Kısa ve kabarık saçlarının doğallığıyla herkesin örnek aldığı Leydi Diana Spencer’ın saç modeli, yıllarca dünyanın her yerindeki kadınlar tarafından severek kullanıldı.

Kısa saçın sevilen hali; peri kesim Kısa saç severler için en ikonik saç modeli peri kesim, Mia Farrow ile popülerleşmişti.

Perma Bukleli saçların uzun süre kullanılabildiği yöntem perma, 1980’lerde ikonikleşerek moda olan saç modellerinden. Annelerimizden hatırlarsınız.

Hürriyetin haberine göre, Zarif, kısa ve bukleli Kısa saçın en zarif göründüğü saç modeli, Monako prensesi Grace Kelly’nin bukleli saçlarının ensesinde birleşmesiyle oluşan görüntü, tüm zamanların en ikonik saç modellerinden biri.
OGÜNhaber