Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da, 1 numaralı hedef Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi Monaco'nun Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao. Sarı kırmızılılar, transfer için girişimlerini tüm hızıyla sürdürürken Fransız ekibinden 33 yaşındaki oyuncu için flaş bir karar geldi.

Falcao' Galatasaray yolunda

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Portekiz'de kamp yapacak olan Monaco'da, kamp kadrosuna yıldız golcü alınmadı. Kulüp tarafından yayımlanan resmi listede forvet hattında yer alan isimler Lyle Foster ve Moussa Sylla oldular.

Falcao'nun Galatasaray'a transferinde Portekizli menajer Jorge Mendes ile birlikte çalışan menajer Ahmet Bulut konuyla ilgili olarak dün A Spor'a yaptığı açıklamada, "Falcao'nun Galatasaray'a transferi kolay bir transfer değil ama adım atıldı. Her şey çok sıcak. Transferin olma ihtimali %50. Bonservissiz gelecek diye bir şey yok." ifadelerini kullanmıştı. Bulut ayrıca Kolombiyalı golcünün Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığını, ancak finansal olarak da anlaşmaların yapılması gerektiğini söylemişti.

Geçtiğimiz sezon Monaco formasıyla 34'ü ilk 11'de olmak üzere 39 maçta görev alan Falcao, bu maçlarda 16 gol atıp 2 asist yapmıştı.
OGÜNhaber