Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ, down sendromlu çocuk ve gençlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Eşbaşkanlar, down sendromlu çocuk ve gençlerle bir araya geldi

Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine açılan Down Kafe’de istihdam edilen down sendromlu gençler Eşbaşkanlarla kahvaltıda buluştu. Eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Figen Altındağ, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Down Kafe’nin, down sendromlu çocuk ve gençler için hazırlamış olduğu kahvaltı programına katıldı. Çocuk ve gençler tarafından karşılanan Eşbaşkanlar, bir süre onlarla sohbet etti. Eşbaşkan Türk, kahvaltının ardından yaptığı konuşmada, beraber olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yaptıkları çalışmalardan dolayı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yönetim ve çalışanlarına teşekkür eden Türk, “İnsanlara ilgi, sevgi ve saygı ile yaklaştığımız zaman insanlarımızın normal bir yaşamı sürdürmesinde ulusal bir katkı sunmuş oluruz. Down Kafede, çocuklarımızı sevgi ve sempati ile kucaklayan bir yaklaşım olduğunu gördük. Biliyoruz ki her insanın hele hele bazı sıkıntıları olan gençlerimizin sevgiye ve empatiye daha çok ihtiyacı var. Bunlara karşı gösterilecek sevgi ve empati onları daha sağlıklı bir noktaya getirecektir. Buraya gelen genç ve çocuklardan birçoğu konuşma sorunu bile çekiyorlardı. Ama bugün birer yiğit birer genç ve geleceğe umutla bakan insanlar olarak yanımızda ve karşımızda duruyorlar. Hepsini sevgi ile kucaklıyorum. Bu gençlerimize en iyi şekilde bakmak için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

“Down Kafe, çok önemli bir yer” Toplumun her kesiminden insanları down kafeye gelmesi gerektiğini belirten Türk, şunları söyledi: “Burası çok önemli bir yer, toplumdan her kesimin buraya gelip kaynaşması, onların gelişiminde önemli etkisi olacaktır. Gerekirse üniversiteyi, çarşıyı ve diğer yerleri gezin buranın önemini anlatın. İnanıyorum ki insanlar bu kardeşlerimizle kucaklaşmak için buraya gelip onlarla birçok şeyi paylaşacaklardır. Herkese teşekkür ediyorum. Sevgi dolu ilginiz içinde teşekkür ediyorum” Konuşmanın ardından Eşbaşkanlar, dowm sendromlular tarafından düzenlenen müzikli gösteriyi dinleyerek söylenen türkü ve şarkılara eşlik ettiler. Çocuk ve gençlere verilen hediyelerin ardından çekilen fotoğraflarla, kahvaltı programı son buldu.
OGÜNhaber