Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, Gençlik ve Spor İl müdürlüğü tarafından düzenlenen törende, Ulusal ve Uluslararası Düzeyde ülkemizi temsil ederek derece yapmış Diyarbakırlı sporculara ödül verdi.

Vali Güzeloğlu, Ulusal ve uluslararası düzeyde derece yapmış sporculara ödüllendirdi

Törene Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra; Vali Yardımcıları Ahmet Yıldız ve Hacı Hasan Gökpınar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman İlge, Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Dayan, Gençlik ve Spor İl Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, eğitimciler ve öğretmenler ile sporcular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Gençlik ve Spor İl Müdür Mehmet Demir’in açılış konuşmasıyla devam etti. Törende Demir’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu sözlerine ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu töreni gerçekleştirmekten, böylesi başarılı gelecekte ülkemiz adına her birisi alanında çok daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığımız siz sporcularımızı ödüllendirmekten büyük bir mutluluk duyduğumu belirtiyor öncelikle bu başarının kahramanı bütün sporcularımızı yani sizleri içtenlikle tebrik ediyorum’.diyerek başladı.

Bugün burada geçtiğimiz yıl ulusal ve uluslararası yarışmalarda hem ülkemizin bayrağını hem de Diyarbakır’ımızı çok büyük bir başarı ile temsil eden, Türkiye Avrupa Şampiyonluklarına ulaşan belki çok güzel bir örnek olan milli sporcularımızı ödüllendirmek ve siz değerli gençlerimizle bu coşkuyu paylaşmak için bir aradayız diyen Vali Güzeloğlu, her bir gencin öncelikle iyi bir eğitim alması, ahlaklı, ülkesini, devletini ve milletini seven her alanda yetişmiş, uluslararası alanda rekabete açık bir birey olarak, özgüvene sahip bir genç olarak yetişmesinin temel hedef ve amaç olduğunu belirtti. Diyarbakır'ın çok büyük bir öğrenci ve genç kitlesine sahip olduğunu ve Türkiye'nin bu anlamda en genç, en güçlü ve en güzel illerinden birisi olduğunu ifade eden Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, ‘Bunu kazanıma dönüştürmemiz, sahip olduğunuz bu gücü sonuca ve başarıya taşımamız lazım’ dedi.

Konuşmasının sonunda ilimizde gençliğe ve spora verilen öneme değinen Vali Güzeloğlu, ‘Göreve başladığımız ilk günden itibaren bütün kurumlar açısından ama belki de en öncelikli olarak hem Gençlik Spor İl Müdürümüzün hem de Milli Eğitim Müdürümüzün bu doğrultuda çalışmasını istedik. İşte ifade edildiği gibi gerek tesisleşmemiz gerekse buna bağlı aktif spor yapan, gerek öğrenci, gerekse genç sayımız Gençlik Merkezlerindeki gençlerimiz çok büyük bir ilerleme kaydetti. Bugün okul spor kulüplerinden başlayarak Türkiye'de Diyarbakır'ı hak ettiği yere getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ama bu bizim için tabi yeterli değil. Daha ötesi, daha iyisi ve daha güzelini istiyoruz. Çünkü sizlerin bunu yapacağına inanıyorum ve inanıyoruz’ diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Ulusal ve Uluslararası düzeyde derece yapmış öğrencilere Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
OGÜNhaber