Sauver Protéger Aimer terk edilen hayvanlara dikkat çekmek amacıyla yaz boyunca sürecek bir kampanya başlattı.

Yaz tatilinde terk edilen çizgi hayvanlar

Fransa’da her yıl yaklaşık 100 bin evcil hayvanın sahipleri tarafından terk edildiği tahmin ediliyor. Terk edilen hayvanların sayısı yaz aylarında daha da artıyor. 60 bin civarında hayvan tatil sebebiyle şehir dışına çıkan insanlar yüzünden sokağa bırakılıyor.

Evcil hayvanlarıyla yeteri kadar bağ kuramamış bu insanlar, kendileri tatile çıkarken kedilerini veya köpeklerini yanlarında götürmek ya da bir hayvan oteline bırakmak yerine onları terk ediyor.

Özellikle hayvanlar ile ilgili kampanyalara verdikleri destek ile dünyada oldukça saygın bir konumda olan Fransız ajans BETC Paris'in sanat yönetmeni Nicolas Amiard'da bu kampanyaya destek vermek için çizgifilmleri kullanarak bir proje hazırladı. Summer Adventures adını verdiği projede çizgi filmlerden aşina olduğumuz hayvanlar bulunuyor.

Nicolas Amiard, yeniden canlandırdığı çizimlerde, çizgi film karakterlerinin hayvanlarını bir yerde bırakıp terk ettiği sahneler kullanıyor. Böylelikle iğneleyici ama bir o kadar önemli bir mesaj veriyor. Başlatılan kampanya Fransa’da yaz boyunca devam edecek.
OGÜNhaber